Skip to main content

Συμμαχία για την εξάλειψη των φαινομένων βίας στον Αθλητισμό

Στα χέρια των Λιγκών ποδοσφαίρου και μπάσκετ το ΦΕΚ της ΚΥΑ με τις προδιαγραφές του νέου συστήματος παρακολούθησης των αθλητικών εγκαταστάσεων

Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης δέχτηκε στο γραφείο του τον πρόεδρο της Super League Μηνά Λυσάνδρου και τον γενικό διευθυντή του ΕΣΑΚΕ Ευθύμη Ρεντζιά, στους οποίους παρέδωσε την Κ.Υ.Α. με τις προδιαγραφές του νέου συστήματος εποπτείας των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Ο υπουργός ζήτησε από τους εκπροσώπους των επαγγελματικών Λιγκών να μεριμνήσουν άμεσα για τις απαιτούμενες διαδικασίες, ώστε στις 6 Μαρτίου οπότε και άρχεται η εφαρμογή της, να έχουν όλοι συμμορφωθεί με τις περιγραφόμενες προδιαγραφές. Σε αντίθετη περίπτωση, το γήπεδο όποιας ομάδας δεν έχει πράξει τα δέοντα θα παραμένει κλειστό για τους φιλάθλους.

Οι εκπρόσωποι της Super League και της Basket League επιβεβαίωσαν τη στήριξή τους στα νέα μέτρα του νόμου για την αντιμετώπιση της βίας και δεσμεύτηκαν ότι θα δρομολογήσουν άμεσα τις διαδικασίες για να είναι όλα τα γήπεδα, στις 6 Μαρτίου έτοιμα.

«Σήμερα προχωράμε στην υλοποίηση αυτού του εγχειρήματος που αισιοδοξούμε στο τέλος να βγάλει νικητή το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και τον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα», υπογράμμισε -μεταξύ άλλων- ο κ. Βρούτσης.

«Αυτό το νομοσχέδιο περιλαμβάνει συγκεκριμένους μηχανισμούς και δεν απαιτεί την παρέμβαση της Πολιτείας για την υλοποίησή του. Είμαστε αισιόδοξοι ότι αν τηρηθούν οι ημερομηνίες 6/3 για τις κάμερες και 9/4 για την ταυτοπροσωπία, θα είναι μια νέα εποχή για τον αθλητισμό της χώρας μας».

Ο Μηνάς Λυσάνδρου, από την πλευρά του, δήλωσε: «Είμαι αισιόδοξος γιατί βλέπω τη διάθεση και τη νοοτροπία των ΠΑΕ και γενικά των ανθρώπων στο ποδόσφαιρο ότι θα έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα και θα περάσουμε στην επόμενη μέρα η οποία θα είναι αυτή που όλοι ονειρευόμαστε για τον αθλητισμό της χώρας μας».

Ο Ευθύμης Ρεντζιάς υπογράμμισε: «Είμαστε όλοι απέναντι στη βία. Θέλουμε να δώσουμε το δικαίωμα στους πολλούς να απολαμβάνουν τον αθλητισμό και στους λίγους που θέλουν να βλάψουν τον χώρο, να μείνουν εκτός».