Skip to main content

Οπαδική βία: Ανοίγουν τα γήπεδα – 9 Απριλίου τα ταυτοποιημένα εισιτήρια

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου

«Κλείνει το γήπεδο αν πέσει πυρσός ή κροτίδα»

Μετά από δύο μήνες με άδειες κερκίδες στο ποδόσφαιρο, μετά τα σοβαρά επεισόδια έξω από το γήπεδο βόλεϊ του Ολυμπιακού, που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό και τελικά θάνατο του αστυνομικού από φωτοβολίδα, τα γήπεδα ανοίγουν «σε ένα νέο περιβάλλον».

«Η αγορά των εισιτηρίων παραμένουν ως έχουν από τις πλατφόρμες. Με τον αριθμό του εισιτηρίου θα γίνεται χρήση του gov.gr wallet και εγγραφή στο μητρώο επικοινωνίας. Θα αναρτηθεί η ειδική πλατφόρμα emep.gov.gr», τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου.

Η αγορά εισιτηρίου θα συνεχίσει να γίνεται με τον κλασικό τρόπο, δηλαδή από πλατφόρμες ιδιωτικές ή των ομάδων. Ωστόσο, η νέα καινοτομία είναι πως εδώ εισάγεται το gov.wallet που χρησιμοποιούν ήδη 4 εκατ. Έλληνες. Προϋπόθεση για την αγορά, οι χρήστες να έχουν εγγραφεί στο ΕΜΕΠ (εθνικό μητρώο επικοινωνίας).

Θα αναρτηθεί η ειδική πλατφόρμα emep.gov.gr που θα λειτουργήσει σε λίγη ώρα. Μετά την αγορά του εισιτηρίου, θα εισάγεται στο wallet και με το barcode και το Qrcode, και έτσι ο εκάστοτε φίλαθλος θα μπορεί να μπαίνει στο γήπεδο.

«Η λύση έρχεται από τεχνολογία με κλείδωμα εισιτήριου από κινητό. Η αγορά εισιτηρίων θα γίνεται με κλαστικό τρόπο από ηλεκτρονικές πλατφόρμες. Με την εφαρμογή gov wallet θα εισάγουμε το εισιτήριο εκεί».

Πώς θα κλείνουμε εισιτήριο

Για τους ενήλικες:

  • Συνδεόμαστε στο wallet μέσω taxis
  • Επιλέγουμε το εισιτήριο και έτσι μπαίνει το εισιτήριο στο wallet
  • Βλέπουμε το εισιτήριο, τον κάτοχο του εισιτηρίου και τον κωδικό του εισιτηρίου

Για τα παιδιά

  • Τα παιδιά άνω των 15 μπορούν να εγγραφούν κανονικά
  • Τα παιδιά κάτω των 15 ετών μας δίνει την επιλογή το wallet και εκεί επιλέγουμε ποιος συνοδεύει το παιδί, έτσι μπαίνει κανονικά το εισιτήριο στο wallet

Δυνατότητα αγοράς εισιτηρίου θα υπάρχει και για παιδιά κάτω των 15 ετών. Οι ανήλικοι άνω των 15 ετών θα μπορούν να εγγραφούν στο ΕΜΕΠ.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης ανακοίνωσαν τα μέτρα ενάντια στην οπαδική βία.

Στο περιβάλλον αυτό, είπε ο Γιάννης Βρούτσης, υπάρχει μία νέα Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας, η οποία θα επιβάλει δρακόντειες κυρώσεις με κατ’ εξοχήν κύρωση το κλείσιμο των γηπέδων από φιλάθλους αν πέσει κροτίδα, αν πέσει πυρσός στο γήπεδο, στον αθλητικό χώρο, κάποιο επικίνδυνο αντικείμενο, χωρίς δεύτερη σκέψη κλείνει το γήπεδο από φιλάθλους την επόμενη Κυριακή, όταν παίζει εντός έδρας συγκεκριμένη ομάδα.

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, στόχος μας είναι να μην επηρεάσουμε καθόλου το πρωτάθλημα. Και δεν το επηρεάζουμε , δεν παρεμβαίνουμε καθόλου στη βαθμολογία, ούτε στην εξέλιξη του πρωταθλήματος, σεβόμαστε το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ, του ποδοσφαίρου, του κάθε αθλήματος, σεβόμαστε τους κανονισμούς της UEFA και της FIFA . Δικαίωμα της Πολιτείας είναι όμως να προασπίζει την ασφάλεια του πολίτη που μέσα στο γήπεδο είναι η ασφάλεια του φιλάθλου.

Στις 6 Μαρτίου, Τετάρτη, ξεκινάει μια δεύτερη διαδικασία, κανένα γήπεδο που δεν θα έχει τηρήσει τη διαδικασία εγκατάστασης των καμερών, δεν θα ανοίξει σε φιλάθλους, όπως είπε ο κ. Βρούτσης, ενώ την Τρίτη, 9 Απριλίου, η μεγάλη θεσμική αλλαγή που λέγεται ταυτοπροσωπία, δηλαδή ποιος θα μπαίνει στο γήπεδο, θα γίνεται η έκδοση των εισιτηρίων μέσω gov.wallet.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ