Skip to main content

Καλοκαίρι το επόμενο Κύπελλο Εθνών Αφρικής

Η επόμενη διοργάνωση που θα φιλοξενήσει το Μαρόκο, το 2025, θα είναι μόλις η δεύτερη θερινή στην Ιστορία του θεσμού

Μετά το χειμερινό Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ το 2022, ακολουθεί το Κύπελλο Εθνών Αφρικής (CAN) το καλοκαίρι του 2025…

Στο δελτίο Τύπου με το οποίο ανακοίνωνε την παραμονή του ομοσπονδιακού προπονητή Ουαλίντ Ρεκράγκι, το Μαρόκο πρόσθεσε ότι «η 35η διοργάνωση του CAN θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι του 2025».

Θα είναι η δεύτερη φορά που η κορυφαία αφρικανική ηπειρωτική διοργάνωση θα διεξαχθεί μεσούντος του θέρους, με τις θερμοκρασίες να αναμένονται κοντά στους 40 βαθμούς.

Η πρώτη και τελευταία φορά χρονολογείται το 2019, στην Αίγυπτο. Κατά τη διάρκεια του τουρνουά, ο επιθετικός Σάμουελ Καλού υπέστη καρδιακή προσβολή λόγω αφυδάτωσης.

Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση συνιστά φιλοευρωπαϊκή επιλογή: οι σύλλογοι της Γηραιάς Ηπείρου δεν θα χάσουν παίκτες στη μέση της σεζόν, κατάσταση που πολλές φορές δυσχεραίνει τα σχέδια των ομάδων και τις αναγκάζει να πορεύονται χωρίς κάποιους σημαντικούς ποδοσφαιριστές σε μια κρίσιμη καμπή της ποδοσφαιρικής περιόδου.

Το τρέχον τουρνουά είναι ακόμη σε εξέλιξη έχοντας φτάσει ως τα ημιτελικά, με πρωταγωνιστές Νιγηρία και Νότια Αφρική στον αυριανό πρώτο (χρονικά) ημιτελικό και τις Ακτή Ελεφαντοστού-Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό στον δεύτερο. Ο τελικός είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου.