Skip to main content

Ο Άρης σόκαρε τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ

Οι «Κίτρινοι» πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση και μπήκαν στη μάχη για τη διεκδίκηση της τρίτης θέσης

Ο Άρης δημιούργησε τη μεγάλη έκπληξη στο εφετινό πρωτάθλημα μπάσκετ, τουλάχιστον έως τώρα, νικώντας τον Παναθηναϊκό στο κλειστό του ΟΑΚΑ με 73-70 για τη 17η αγωνιστική, με MVP τον Τολιόπουλο που έβαλε μεγάλα σουτ στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Ταυτόχρονα, οι «Κίτρινοι» υποχρέωσαν το «Τριφύλλι» στην πρώτη εφετινή ήττα στη Basket League, την ώρα που αυτοί βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 10-7 και μπήκαν δυναμικά στη διεκδίκηση της τρίτης θέσης στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν, που δεν είχε διαθέσιμους τους ασθενείς Παπαπέτρου, Λεσόρ και τον τραυματία Ερνανγκόμεθ, σούταρε 4/17 τρίποντα κι έκανε 19 λάθη. Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι είχαν επίσης μια αλλά εξόχως σημαντική απουσία, του Γκάλινατ που θα μείνει εκτός για περίπου δύο μήνες.

Ο Τολιόπουλος σημείωσε 12 πόντους με 4/7 τρίποντα και 5 ασίστ), ο Σταρκ 14 και ο Χάρελ 10, ενώ από τους «Πράσινους» προσπάθησαν περισσότερο οι Αντετοκούνμπο με 10 πόντους (3/5 δίποντα, 4/8 βολές, 5 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 2 μπλοκ) και Γκριγκόνις με 11.