Skip to main content

Έτοιμη για νέο ρεκόρ προσέλευσης στο «Άνφιλντ» η Λίβερπουλ

Το προσεχές Σάββατο και με αντίπαλο την Μπέρνλι οι «Κόκκινοι» αναμένεται να αγγίξουν τους 60.000 θεατές

Η Λίβερπουλ θα σημειώσει νέο ρεκόρ συλλόγου για τους περισσότερους θεατές σε εντός έδρας αγώνα στην Ιστορία της, όταν η Μπέρνλι θα επισκεφτεί το γήπεδό της το προσεχές Σάββατο, στις 10 Φεβρουαρίου.

Η ανώτερη βαθμίδα της ανακαινισμένης κερκίδας του «Άνφιλντ Ρόουντ» θα ανοίξει τελικά πλήρως, αυξάνοντας τη χωρητικότητα του εμβληματικού σταδίου σε περίπου 60.000.

Το τρέχον ρεκόρ προσέλευσης για έναν αγώνα πρωταθλήματος στο ίδιο γήπεδο είναι 58.757 άτομα και σημειώθηκε σε μια συνάντηση με αντίπαλο την Τσέλσι, τον Δεκέμβριο του 1949.

Το έργο των 80 εκατομμυρίων λιρών (100,7 εκατομμυρίων δολαρίων) επρόκειτο να ολοκληρωθεί μέχρι την έναρξη της τρέχουσας σεζόν, αλλά έμεινε πίσω επειδή η κατασκευαστική εταιρεία Buckingham Group τέθηκε υπό διαχείριση στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Η ολοκλήρωση ανατέθηκε στη Rayner Rowen Construction, η οποία ανέλαβε τη δουλειά με την ανώτερη βαθμίδα μερικώς ανοιχτή πριν από τον αγώνα του Δεκεμβρίου εναντίον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μετά από μια επιτυχημένη δοκιμαστική εκδήλωση στην οποία είχε παρευρεθεί και ο προπονητής της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ.

Έκτοτε, ο μεγαλύτερος αριθμός θεατών ήταν οι 57.548 για τη σύγκρουση με την Άρσεναλ στις 23 Δεκεμβρίου. Η πώληση εισιτηρίων θα ξεκινήσει την Τρίτη, με τον σύλλογο να συνεργάζεται με το δημοτικό συμβούλιο του Λίβερπουλ για να διασφαλίσει ότι το γήπεδο θα περάσει τα τεστ έκτακτης ανάγκης.

Οι εργασίες θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος της περιόδου για τη ζώνη φιλάθλων και τη βελτίωση της συνολικής εμφάνισης της κερκίδας. Το συνολικό ρεκόρ προσέλευσης στο «Άνφιλντ» είναι 61.905 και καταγράφηκε στον αγώνα του Κυπέλλου Αγγλίας εναντίον της Γουλβς, τον Φεβρουάριο του 1952.

naftemporiki.gr