Skip to main content

«Διπλό» ελπίδας για την Κηφισιά στο Ηράκλειο

Η αθηναϊκή ομάδα πέρασε με 2-1 από το «Θ. Βαρδινογιάννης» απέναντι στον ΟΦΗ στο ντεμπούτο του Μπράτσου στον πάγκο και αναθέρμανε τις ελπίδες για παραμονή

Πολύ μεγάλη νίκη, την πρώτη εφετινή εκτός έδρας και πρώτη στην Ιστορία της μακριά από την έδρα της στην ανώτατη κατηγορία σημείωσε η Κηφισιά, που επικράτησε με 2-1 του ΟΦΗ στο Ηράκλειο και στο «Θ. Βαρδινογιάννης» για την 21η αγωνιστική, στο ντεμπούτο του Κώστα Μπράτσου στον πάγκο της.

Η ομάδα των βορείων προαστίων άφησε μόνο στην τελευταία θέση τον ΠΑΣ Γιάννινα κι έφτασε τον Παναιτωλικό στους 15, ενώ το μέλλον του Πέπε Μελ στον πάγκο του ΟΦΗ κρίνεται, επιεικώς, επισφαλές, καθώς η ομάδα της Κρήτης βρίσκεται στο +5 από την επικίνδυνη ζώνη.

Μόλις στο 7ο λεπτό ο Ματέους Σάντος ξεκίνησε από το κέντρο του γηπέδου χωρίς κανείς να τον σταματήσει, μπήκε στην περιοχή κι ανατράπηκε από τον Μπρεσάν. Πέναλτι, που εκτέλεσε εύστοχα ο έμπειρος Οζέγκοβιτς στο 10΄ κι έδωσε προβάδισμα στην αθηναϊκή ομάδα.

Ο Σέρβος σκόρερ ήταν ο άνθρωπος που έδωσε διαφορά δύο τερμάτων στην Κηφισιά βάζοντας τις βάσεις για την τελική επικράτηση, όταν στο 64΄ ο Σάντος κέρδισε την μπάλα και βρήκε τον Μενέντες, ο οποίος σέντραρε για τον Οζέγκοβιτς κι εκείνος έγραψε το 0-2 με το ένατο γκολ του στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο ΟΦΗ μείωσε στο 71΄, καθώς μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά ο Αποστολάκης πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με την… πλάτη μειώνοντας σε 1-2, αλλά παρά την προσπάθεια στη συνέχεια οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να βρουν ένα δεύτερο γκολ για να σώσουν τουλάχιστον το βαθμό.