Skip to main content

Ο Λαπόρτα θα το «ξανασκεφτεί» αν η Super League δεν ξεκινήσει σε δύο χρόνια

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα δηλώνει αισιόδοξος μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου αλλά το πρότζεκτ που προωθεί δεν έχει ομάδες...

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Ζοάν Λαπόρτα, δήλωσε ότι η Super League θα μπορούσε να «ξεκινήσει ήδη από την επόμενη σεζόν», σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο RAC1.

«Η Super League θα μπορούσε να ξεκινήσει την επόμενη σεζόν, ή το 2025/2026. Εάν δεν συμβαίνει αυτό, θα το ξανασκεφτώ», είπε χαρακτηριστικά.

Γι΄ αυτόν, η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου ότι οι κανόνες της UEFA είναι  αντίθετοι με το δίκαιο του ανταγωνισμού είναι πιθανό να επανεκκινήσει το πρότζεκτ, παρότι που η συντριπτική πλειονότητα των συλλόγων που αρχικά ήταν υπέρ της δημιουργίας του το έχουν εγκαταλείψει υποστηρίζοντας την UEFA, όπως π.χ. οι αγγλικές ομάδες.

«Για μένα, το γεγονός ότι οι Άγγλοι δεν είναι ικανοποιημένοι δεν με νοιάζει. Έχουν ήδη τη Super League τους, δηλαδή την Premier League», σχολίασε ο Λαπόρτα, αλλά η αλήθεια είναι πως μια ηπειρωτική διασυλλογική διοργάνωση χωρίς αγγλικές ομάδες δεν είναι παρά άνοστη σούπα, με τον ανάλογο αντίκτυπο στην απήχησή της.

Ο Λαπόρτα προσπάθησε να περιγράψει τη διοργάνωση ως «μια ηπειρωτική Super League», στην οποία θα μπορούσαν να συμμετάσχουν «Ίντερ, Μίλαν, Νάπολι, Ρόμα, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Μαρσέιγ, οι πορτογαλικές Σπόρτινγκ, Μπενφίκα και Πόρτο, Άγιαξ, Φέγενορντ, Αϊντχόφεν, Άντερλεχτ και Μπριζ».

Να σημειωθεί πάντως πως η Ίντερ έχει ήδη ταχθεί αναφανδόν κατά του σχεδιασμού της ευρωπαϊκής Super League, ενώ και η Ρόμα έπραξε το ίδιο όταν πληροφορήθηκε τις δηλώσεις του προέδρου της Μπαρτσελόνα.

naftemporiki.gr