Skip to main content

Μνημόνιο συνεργασίας του υπουργείου Ναυτιλίας με την ΕΟΕ

Το μνημόνιο υπογράφηκε στο πλαίσιο υλοποίησης ενεργειών για την από κοινού προώθηση της αθλητικής και ναυτιλιακής κουλτούρας

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης και ο πρόεδρος της ΕΟΕ, μέλος της ΔΟΕ και πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών, Σπύρος Καπράλος.

Το μνημόνιο υπογράφηκε στο πλαίσιο υλοποίησης ενεργειών για την από κοινού προώθηση της αθλητικής και ναυτιλιακής κουλτούρας και τη διάδοση της αγάπης για τον αθλητισμό μεταξύ των νέων ανθρώπων.

Σε δήλωσή του, ο κ. Στυλιανίδης, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Με αυτή τη συμφωνία στοχεύουμε στην προώθηση της αθλητικής και ναυτιλιακής κουλτούρας, δημιουργώντας ένα περιβάλλον που προάγει την αθλητική εξέλιξη και την ανάπτυξη του ναυτιλιακού τομέα και ενισχύει τις ελληνικές αθλητικές επιδόσεις στο διεθνές προσκήνιο».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, δήλωσε: «Η αρχή θα γίνει από την Ολυμπιακή Φλόγα, που μετά τη γέννηση της στις 16 Απριλίου στην Αρχαία Ολυμπία, θα επισκεφτεί μέσω της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, εμβληματικά νησιά όπως το Καστελόριζο, την Κρήτη, τη Σαντορίνη, τη Νάξο, την Πάρο και την Κέρκυρα, προβάλλοντας διεθνώς τη ναυτοσύνη των Ελλήνων».