Skip to main content

«Πανελλήνια Ημέρα Φιλάθλου» η 1η Φεβρουαρίου

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)

Την πρωτοβουλία χαιρέτησαν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Την καθιέρωση της 1ης Φεβρουαρίου ως «Πανελλήνιας Ημέρας Φιλάθλου» ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης.

«Σήμερα, είναι μια αποφράδα ημέρα για τον Αθλητισμό καθώς δύο χρόνια από την 1η Φεβρουαρίου από την δολοφονία του Άλκη Καμπανού (1.2.2022) τα έφερε έτσι η τύχη το Κοινοβούλιο να συζητά αυτό το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας», είπε ο κ. Βρούτσης και πρότεινε την καθιέρωση της 1η Φεβρουαρίου ως Πανελλήνιας Ημέρας Φιλάθλου, στο πλαίσιο και της τροπολογίας που έχει καταθέσει και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Βρούτσης πρόσθεσε ότι, δυστυχώς, «ο κύκλος αίματος δεν έκλεισε με την δολοφονία του Άλκη Καμπανού, είχαμε μετά τις δολοφονίες του Μιχάλη Κατσουρή, του Γιώργου Λυγγερίδη, και πρέπει να δείξουμε όλοι, ενωτικά, ότι είμαστε μια γροθιά απέναντι στην βία. Αυτό εκφράζεται σήμερα από το ελληνικό Κοινοβούλιο. Και ελπίσουμε να ισχύσει αυτό που είπατε και τότε, αυτό το “Ποτέ Ξανά”».

Την πρωτοβουλία χαιρέτησαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος και ο ομόλογός του στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος.