Skip to main content

Ρεχάγκελ: Ως το 2004 η Ελλάδα δεν υπήρχε στον ποδοσφαιρικό χάρτη

Ο αρχιτέκτονας του θριάμβου της Πορτογαλίας βραβεύτηκε από το κολλέγιο Deree σε μια εκδήλωση αφιερωμένη σε εκείνον

Στιγμές μνήμης και συγκινήσεων ανακλήθηκαν το Σάββατο (27/1), στην εκδήλωση που διοργάνωσε το κολέγιο Deree προς τιμήν του Ότο Ρεχάγκελ, του προπονητή που οδήγησε την Εθνική Ελλάδας στο έπος του Euro 2004, στην Πορτογαλία.

«Έρχομαι πάντα στην Ελλάδα με ευχαρίστηση», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Γερμανός τεχνικός, που χειροκροτήθηκε θερμά από τους παριστάμενους στην εκδήλωση.

«Πάντα με εντυπωσιάζει μετά από τόσα χρόνια που και τα νέα παιδιά ακόμα ενδιαφέρονται για εκείνη την επιτυχία και θέλουν να μας δουν. Πάντα συμβαίνει αυτό, όχι όταν συναντιόμαστε μόνο με τους (πρώην) παίκτες μου στην Εθνική, γιατί είχαμε μία μοναδική επιτυχία», υπογράμμισε ο «χερ Ότο».

«Μέχρι τότε η Ελλάδα δεν υπήρχε στον ποδοσφαιρικό χάρτη κι αυτό που εξέπληξε όλους ήταν η επιτυχία της. Ήταν όλο κάτι το ιδιαίτερο. Πρέπει να σκεφτούμε ότι κερδίσαμε τον νεαρό Ρονάλντο με όλους τους σούπερ σταρ της Πορτογαλίας, της Τσεχίας, της Γαλλίας, της Ισπανίας, κι αυτό εντυπωσίασε όλους τους ειδικούς».

Ο Ρεχάγκελ είπε ότι θυμάται ακόμα τον Εθνικό ύμνο που τραγούδησε, όπως και άλλη μια φράση στα ελληνικά που τον έχει εντυπωσιάσει: «Όταν έχω τον απόλυτο έλεγχο, νιώθω αυτοπεποίθηση».