Skip to main content

Έπιασε κορυφή και περιμένει η ΑΕΚ

Με τον Πόνσε να έρχεται με κεκτημένη ταχύτητα από το Περιστέρι και να σκοράρει άλλα δύο γκολ απέναντι στον ΟΦΗ η Ένωση πέρασε πρώτη και αναμένει το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός

Με τον Πόνσε να οδηγεί την επίθεση της ΑΕΚ ως μόνιμος σκόρερ της Ένωσης στους τελευταίους αγώνες της, οι «κιτρινόμαυροι» νίκησαν με 3-0 τον ΟΦΗ στη Νέα Φιλαδέλφεια, στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα πέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας και αναμένει το αποτέλεσμα του ντέρμπι ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός αργότερα απόψε για να μάθει αν θα μείνει εκεί σε τριπλή ισοβαθμία (σε περίπτωση ισοπαλίας) ή θα είναι δεύτερη, αν κάποιος νικήσει.

Από την πλευρά των φιλοξενούμενων, ο ΟΦΗ είναι πολύ δύσκολο πια να προλάβει την εξάδα και τα πλέι με μόλις μία νίκη στα τελευταία 13 παιχνίδια του, ενώ θα πρέπει να συλλέξει βαθμούς για κάθε ενδεχόμενο.

Μετά το χατ-τρικ στο Περιστέρι ο Πόνσε πέτυχε άλλα δύο γκολ απόψε στην OPAP Arena κι έφτασε τα έξι στο πρωτάθλημα. Ο Αργεντινός επιθετικός αξιοποίησε την απόλυτη υπεροχή της ομάδας του στο πρώτο ημίχρονο στο 28ο λεπτό με αριστερό πλασέ, μετά από έξοχη αντεπίθεση με εκφραστές Γκατσίνοβιτς και Τσούμπερ.

Οι Κρήτες μπήκαν με διαφορετική διάθεση στο δεύτερο ημίχρονο και στο 54΄ ο Λουίζ Φελίπε ανάγκασε σε πολύ δύσκολη επέμβαση με τα πόδια τον Στάνκοβιτς, για να κριθούν όλα στο 67΄.

Από διώξιμο του Στάνκοβιτς ο Πόνσε έφυγε μόνος, ο Σωτηρίου αρχικά τον πρόλαβε στα όρια της περιοχής αλλά ο Αργεντινός την ώρα που έπεφτε εκτέλεσε ξανά με το αριστερό γράφοντας το 2-0 στην άδεια εστία.

Ο ΟΦΗ έψαξε το γκολ που θα έδινε νέο ενδιαφέρον στον αγώνα, αλλά δυο φορές ο Ντίκο (86’, 87’) και μια ο Γκαγέγκος (87΄) δεν βρήκαν στόχο.

Στις καθυστερήσεις, ο Τάσος Παπαπέτρου έδειξε πέναλτι σε διεκδίκηση του Ελίασον με τον Μεγιάδο, αλλά με παρέμβαση του VAR και on field review η απόφαση ανακλήθηκε.

Ο αγώνας είχε όμως ακόμα ένα γκολ, το τρίτο για την ΑΕΚ στην τελευταία φάση του αγώνα, με τον Φαν Βέερτ να εκμεταλλεύεται το λάθος του Λαμπρόπουλου και να δίνει εμφατική χροιά στην επικράτηση της Ένωσης.