Skip to main content

Τέλος εποχής στη Λίβερπουλ: Ο Κλοπ αποχωρεί το καλοκαίρι

Action Images via Reuters/Andrew Couldridge

Ο Γερμανός προπονητής ανακοίνωσε πως στο φινάλε της σεζόν θα ολοκληρώσει την παρουσία του στον πάγκο των Reds

Eίδηση… βόμβα για την Λίβερπουλ, καθώς το πρωί της Παρασκευής ο Γιούργκεν Κλοπ ανακοίνωσε πως στο φινάλε της σεζόν θα αποχωρήσει από τον πάγκο των Reds, στον οποίο βρίσκεται από το καλοκαίρι του 2015.

Ο Γερμανός προπονητής κατάφερε να επαναφέρει τον σύλλογο σε πολύ υψηλά στάνταρ, τόσο στο αγγλικό πρωτάθλημα όσο και στο Champions League και η απόφασή του δημιούργησε σοκ στους φίλους της ομάδας, οι οποίοι πίνουν νερό στο όνομά του.

Περισσότερα για την απόφασή του έκανε γνωστά ο ίδιος μέσα από μία δήλωση στα social media της Λίβερπουλ, όπου ξεκαθάρισε πως δεν έχει ενέργεια για να συνεχίσει στον ρόλο του.

Αναλυτικά είπε:

«Θα αποχωρήσω από την ομάδα στο τέλος της σεζόν. Καταλαβαίνω ότι η είδηση θα σοκάρει πολλούς ωστόσο θα εξηγήσω την απόφαση. Αγαπώ τα πάντα στο κλαμπ αυτό. Αγαπώ την πόλη, τους φιλάθλους μας. Αγαπώ την ομάδα, το σταφ, τα πάντα. Αλλά έπρεπε να πάρω αυτήν την απόφαση. Είμαι… Πως να το πω; Έχω ξεμείνει από ενέργεια. Δεν έχω κανένα πρόβλημα τώρα προφανώς.

Το γνωρίζω καιρό τώρα. Είμαι πολύ καλά τώρα αλλά δεν μπορώ να ασκήσω αυτό το επάγγελμα πλέον. Μετά από όλα τα χρόνια που ήμασταν μαζί και μετά τα όσα περάσαμε μαζί… Ο σεβασμός μου για εσάς μεγάλωσε, η αγάπη μου για εσάς μεγάλωσε και το ελάχιστο που σας χρωστάω είναι η αλήθεια. Και αυτή είναι η αλήθεια».

Μέχρι στιγμής ο Κλοπ έχει κατακτήσει στην Λίβερπουλ τους εξής τίτλους:

  • Premier League: 2019–20
  • FA Cup: 2021–22
  • Football League Cup/EFL Cup: 2021–22,
  • FA Community Shield: 2022
  • UEFA Champions League: 2018–19
  • UEFA Super Cup: 2019
  • FIFA Club World Cup: 2019