Skip to main content

NBA: Κανονικά το All Star Game στην Ατλάντα

Δεν υπάρχει σκέψη αναβολής ή, ματαίωσης του εφετινού All Star Game, που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 7 Απριλίου στην Ατλάντα.

Δεν είναι λίγοι οι παίκτες που αγωνίζονται στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη και ανησυχούν με την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η Λίγκα, πάντως, δεν σκοπεύει να προβεί σε κάποια αλλαγή, σε ό,τι αφορά τη γιορτή του αμερικανικού μπάσκετ: «Το NBA All-Star Game στην Ατλάντα θα συνεχίσει την ετήσια παράδοσή μας να γιορτάζουμε το παιχνίδι με τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο», επισήμανε ο κομισάριος του ΝΒΑ, Ανταμ Σίλβερ, σε δελτίο Τύπου και πρόσθεσε:

«Εκτός από τα όσα θα διαδραματιστούν στο παρκέ, το All-Star Game θα τιμήσει τον ζωτικό ρόλο που παίζουν τα HBCU στις κοινότητές μας και θα εστιάσει την προσοχή και τους πόρους στην ανακούφιση των πιο ευάλωτων από την COVID-19».

Μεταξύ των παικτών που εκδήλωσαν ανοιχτά την αμφιβολία τους για το All Star Game ήταν και ο ΛεΜπρον Τζέιμς, ο οποίος εξέφρασε τον προβλήματισμό του για τη διεξαγωγή ενός All-Star Game εν μέσω πανδημίας.

Είπε χαρακτηριστικά: «Έχω μηδενική ενέργεια και μηδενικό ενθουσιασμό για ένα All-Star φέτος. Δεν καταλαβαίνω καν γιατί πρέπει να γίνει», είχε τονίσει πριν από μερικές εβδομάδες ο απόλυτος ηγέτης των ΛΑ Λέικερς.

Ανάμεσα στα πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας που θα εφαρμοστούν στο All-Star είναι η δημιουργία ενός περιβάλλοντος “mini φούσκας” μέσα σε ένα ξενοδοχείο για παίκτες και προπονητές, οι οποίοι θα υποβάλλονται σε τεστ ανίχνευσης COVID-19.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να παραμείνουν στο καθορισμένο ξενοδοχείο, εκτός από τις δραστηριότητες του All-Star, ενώ δεν θα υπάρχουν δραστηριότητες φιλάθλων ή εκδηλώσεις με εισιτήρια.

Παράλληλα, το NBA ανακοίνωσε ότι θα διοργανώσει την ίδια ημέρα, τους διαγωνισμούς τριπόντων, δεξιοτήτων και καρφωμάτων.