Skip to main content

Επική πρόκριση του Μενβέντεφ στους «4» του Australian Open

EPA/JAMES ROSS

Ο Ρώσος νίκησε ύστερα από τέσσερις ώρες τον Χουρκάζ και περιμένει στον ημιτελικό Αλκαράθ ή Ζβέρεφ

Ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει όλα τα αποθέματά του για να νικήσει τον Χούμπερτ Χουρκάζ με 7-6(4), 2-6, 6-3, 5-7, 6-4 σε έναν επικό προημιτελικό την Τετάρτη και να φτάσει στην κορυφαία τετράδα του Αυστραλιανού Όπεν, για τρίτη φορά.

Ο Ρώσος, Νο3 στον κόσμο και δύο φορές ηττημένος φιναλίστ στο Melbourne Park, έπαιξε με τον Πολωνό για σχεδόν τέσσερις ώρες στη Rod Laver Arena, προτού τελικά πάρει τη νίκη-πρόκριση που θα τον φέρει αντιμέτωπο με έναν από τους Κάρλος Αλκαράθ ή Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Ο Χουρκάζ (Νο9 στην παγκόσμια κατάταξη), που είχε νικηφόρο ρεκόρ καριέρας απέναντι στον Μεντβέντεφ, επέστρεψε δύο φορές ισοφαρίζοντας, ενώ έκανε τον Ρώσο να δουλέψει σκληρά για κάθε πόντο.

Ο Μεντβέντεφ, ο οποίος έσωσε 10 από τα 15 break points που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια του αγώνα, γκρίνιαζε (ως συνήθως) στο γήπεδο, αλλά τελικά εξασφάλισε μια θέση στον όγδοο ημιτελικό του, σε Grand Slam τουρνουά.

«Είμαι τόσο “κατεστραμμένος” αυτή τη στιγμή», είπε ο Μεντβέντεφ, ο οποίος είχε παίξει άλλον έναν μαραθώνιο αγώνα πέντε σετ μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, στον δεύτερο γύρο της διοργάνωσης.

«Στο τέταρτο σετ… Σκεφτόμουν “απλώς πρέπει να κάνω το καλύτερο δυνατό, να κάνω ό,τι μπορώ και θα δούμε, αν χάσω θα χάσω και θα πάω σπίτι”. Είμαι χαρούμενος που κατάφερα να κερδίσω με αυτό τον τρόπο. Μου άρεσε πολύ το match point».