Skip to main content

Μίλησαν οι έδρες στην Basket League

Τη σημαντικότερη νίκη σημείωσε η Καρδίτσα απέναντι στο Μαρούσι συνεχίζοντας την αντεπίθεσή της στο β΄ γύρο

Με buzzer beater τρίποντο του Μακ, το μοναδικό εύστοχο σε τέσσερις προσπάθειες, η Καρδίτσα νίκησε στην έδρα της με 87-84 το Μαρούσι για τη 15η αγωνιστική της Basket League κι έφτασε τους φιλοξενούμενους στην κατάταξη με ρεκόρ 5-10.

Πρώτος σκόρερ των Θεσσαλών ήταν ο Γιάνκοβιτς, που με 19 πόντους (3/5 τρίποντα) κράτησε τους γηπεδούχους όταν έδειχναν να χάνουν την επαφή στο σκορ, ενώ για το Μαρούσι οι 16 πόντοι του Ραντούλιτσα δεν ήταν αρκετοί…

Χρειάστηκε την παράταση για να κάμψει την αντίσταση του Λαυρίου στο PAOK Sports Arena ο «Δικέφαλος» με 66-65 και να επιστρέψει στις νίκες, μετά τις σερί ήττες από Προμηθέα, Μαρούσι και Περιστέρι.

Με νταμπλ -νταμπλ τελείωσε το παιχνίδι για τους «ασπρόμαυρους» ο Άλστον (17 πόντοι, 12 ριμπάουντ), ενώ βοήθησαν αρκετά και οι Χάρισον (15 πόντοι), ΜακΝίς (8 πόντοι, 12 ριμπάουντ).

Κορυφαίος, αλλά και μοιραίος για το Λαύριο, ήταν ο Ξαβιέ Καστανέδα (18 πόντοι, 9 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα), που στο τέλος του αγώνα μετά από χαμένη επίθεση του ΠΑΟΚ έκανε βήματα.

Με νίκη συνέχισε και ο Κολοσσός, που επικράτησε στη Ρόδο με 88-60 του Απόλλωνα Πατρών, βελτίωσε το ρεκόρ του σε 6-9 και μπήκε στην οκτάδα, ενώ η αχαϊκή ομάδα παραμένει τελευταία (3-12).

Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Γκάουντλοκ με 20 πόντους, ενώ άλλους 14 πόντους πρόσθεσε ο Ουτόμι και 13 ο Σίτου. Για τον Απόλλωνα ο Μπιμπς είχε 23 πόντους (4/6 τρίποντα) ενώ 13 πόντους και 9 ριμπάουντ είχε ο Μπράουν.