Skip to main content

ΑΕΚ πέντε αστέρων στο Περιστέρι

Σε μεγάλη ημέρα η Ένωση συνέτριψε 5-0 τον Ατρόμητο και διατήρησε τη διαφορά από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ στους 2 βαθμούς

Ο Ατρόμητος ήταν η ομάδα που έμελλε να «πληρώσει τα σπασμένα» για τον αποκλεισμό της νταμπλούχου Ελλάδας από τη συνέχεια του Κυπέλλου.

Πραγματοποιώντας ίσως την καλύτερη φετινή εμφάνισή της η ΑΕΚ συνέτριψε με 5-0 το συγκρότημα των δυτικών προαστίων στο γήπεδό του και διατήρησε τη διαφορά των δύο βαθμών από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ, μετά από 19 αγώνες στο πρωτάθλημα.

Πρωταγωνιστής για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα ήταν ο Πόνσε, που θυμήθηκε τον καλό εαυτό του κι έφτασε στο χατ-τρικ, ενώ επίσης σκόρερ χρίστηκαν Κάλενς και Γιόνσον. Ως προς τους γηπεδούχους, οι «κυανόλευκοι» ηττήθηκαν για πρώτη φορά ύστερα από 13 παιχνίδια με τον Σάσα Ίλιτς στον πάγκο τους.

Ο αγώνας κρίθηκε από το πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο οι φιλοξενούμενοι είχαν σκοράρει τρεις φορές. Μόλις στο 75ο δευτερόλεπτο από την έναρξη και σε μακρινή μπαλιά του Πήλιου ο Πόνσε έφτασε σε θέση βολής και πλάσαρε για το 1-0.

Στο 15΄ ο Γκατσίνοβιτς έκανε το γύρισμα, ο Πόνσε πρόλαβε τον Τζαβέλλα και διπλασίασε, ενώ στο 36΄ από κόρνερ του Γκατσίνοβιτς και κεφαλιά του Βίντα, ο Κάλενς «έσπρωξε» από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα, για το πρώτο γκολ του στα κιτρινόμαυρα.

Στο 58΄ σε αντεπίθεση της ΑΕΚ, ο Ρότα γύρισε τη μπάλα από δεξιά και ο Πόνσε συμπλήρωσε το χατ-τρικ του, κερδίζοντας τον τίτλο του MVP της αναμέτρησης κι ενώ στους πρώτους έξι μήνες της φετινής σεζόν μετρούσε δύο.

Το τελικό 5-0 σημείωσε ο Γιόνσον στο 66΄ με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Πήλιου, που μέτρησε δύο ασίστ. Η ΑΕΚ είχε να πετύχει πέντε γκολ στη Σούπερ Λίγκα από τις 7 Δεκεμβρίου 2019, όταν είχε νικήσει τότε επίσης με 5-0 τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ.