Skip to main content

Ο Ράτκλιφ ξεκίνησε στη Μάντσεστερ Γ. με στέλεχος της… Σίτι

Ο Ομάρ Μπεράντα κατείχε τη θέση του Chief Football Operation Officer στο City Football Group και ήταν εκείνος που ολοκλήρωσε τη συμφωνία για τον Χάαλαντ

Ο σερ Τζιμ Ράτκλιφ δεν έχει ακόμη αναλάβει επίσημα καθήκοντα ως μειοψηφικός μέτοχος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά έχει ήδη ολοκληρώσει την πρώτη κίνηση για να αναζωογονήσει τους «Κόκκινους Διαβόλους» και να τους επαναφέρει στη μάχη για τον αγγλικό τίτλο.

Ακριβώς από την άλλη πλευρά του Μάντσεστερ έρχεται λοιπόν ο Ομάρ Μπεράντα, που διορίστηκε νέος CEO της Γιουνάιτεντ και ο οποίος καυχιέται στο βιογραφικό του για τον ρόλο του πρωταγωνιστή που νίκησε τον ανταγωνισμό κι έκλεισε τη συμφωνία με τον Έρλινγκ Χάαλαντ.

Ο Μπεράντα είναι επί του παρόντος Chief Football Operation Officer του City Football Group των 11 συλλόγων, συμπεριλαμβανομένων της Μάντσεστερ Σίτι «Πολιτών» από το 2020 και γενικά είναι μέρος του συλλόγου και των θυγατρικών του City Football Group για εννέα χρόνια.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Γιουνάιτεντ, που θα αναλάβει καθήκοντα τους επόμενους μήνες, πριν την ένταξή του στο αντίπαλον δέος των «Κόκκινων Διαβόλων» ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος στην Μπαρτσελόνα.

«Ο σύλλογος είναι αποφασισμένος να επαναφέρει το ποδοσφαιρικό τμήμα του στο επίκεντρο όλων όσων κάνουμε. Ο διορισμός του Ομάρ αντιπροσωπεύει το πρώτο βήμα σε αυτό το μονοπάτι», αναφέρεται στο επίσημο δελτίο Τύπου στην ιστοσελίδα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

«Ως ένα από τα πιο έμπειρα στελέχη ποδοσφαίρου στην κορυφή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, ο Ομάρ φέρνει μια πληθώρα ποδοσφαιρικών κι εμπορικών εμπειριών, με αποδεδειγμένο ιστορικό επιτυχημένης ηγεσίας και πάθος να βοηθήσει στην αλλαγή στον σύλλογο».

«Η δεδηλωμένη φιλοδοξία μας είναι να επανιδρύσουμε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ως σύλλογο που κατακτά τίτλους. Είμαστε χαρούμενοι που ο Ομάρ έρχεται μαζί μας για να μας βοηθήσει να το πετύχουμε αυτό, ώστε για άλλη μια φορά οι οπαδοί της Γιουνάιτεντ να δουν, σύμφωνα με τα λόγια του σερ Ματ Μπάσμπι, την κόκκινη σημαία να κυματίζει ψηλά στην κορυφή του αγγλικού, ευρωπαϊκού και παγκόσμιου ποδοσφαίρου».

naftemporiki.gr