Skip to main content

Πέρασε και από τη Λειψία το «εξπρές» της Λεβερκούζεν

REUTERS/Annegret Hilse

Η απίθανη ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο συνέχισε ακάθεκτη την προέλασή της στην εφετινή Μπουντεσλίγκα όπου παραμένει η μοναδική αήττητη

Η πρωτοπόρος της Μπουντεσλίγκα, Μπάγερ Λεβερκούζεν, βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ αλλά στο τέλος έφυγε νικήτρια με 3-2 από την δύσκολη έδρα της Λειψίας και παρέμεινε η μοναδική αήττητη ομάδα στο πρωτάθλημα φέτος.

Ήταν ο δεύτερος συνεχόμενος αγώνας που κέρδισε η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο με γκολ in extremis, μετά τη νίκη επί της Άουγκσμπουργκ την περασμένη εβδομάδα.

Η Λεβερκούζεν, αήττητη σε 27 συνεχείς αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις αυτή τη σεζόν, έχει πλέον 48 βαθμούς σε 18 αγώνες, με τη δεύτερη Μπάγερν Μονάχου, που παίζει με τη Βέρντερ Βρέμης την Κυριακή, να μετρά 41 σε 16 αγώνες.

Η Λειψία, η οποία έχει πλέον τρία παιχνίδια πρωταθλήματος χωρίς νίκη για πρώτη φορά επί ημερών του προπονητή Μάρκο Ρόζε, είναι τέταρτη με 33 βαθμούς, ισοβαθμώντας με την πέμπτη Μπορούσια Ντόρτμουντ, νικήτρια 4-0 επί της Κολωνίας.

Η Λειψία αιφνιδίασε τους φιλοξενούμενους στις αρχές του πρώτου ημιχρόνου και είχε χάσει δύο μεγάλες ευκαιρίες μέχρι να προηγηθεί στο έβδομο λεπτό με το υπέροχο γκολ του Τσάβι Σάιμονς.

Οι «ασπιρίνες», που έχουν πλέον περισσότερες νίκες πρωταθλήματος από ό,τι σε ολόκληρη την προηγούμενη σεζόν, δεν φαίνονταν πουθενά στο πρώτο ημίχρονο, ενώ είδαν τον Τζέρεμι Φριμπόνγκ να τραυματίζεται μετά από μισή ώρα.

Πέτυχαν ωστόσο να ισοφαρίσουν στο 47΄ με τον Νέιθαν Τέλα, αλλά η Λειψία πήγε ξανά μπροστά στο παιχνίδι στο 56΄ με το γκολ του Λοΐς Οπεντά. Ένα προβάδισμα που διήρκεσε μόνο επτά λεπτά, καθώς οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν σε 2-2 με τον Τζόναθαν Τα, σε κόρνερ του Γιόνας Χόφμαν.

Η εντυπωσιακή επιστροφή των φιλοξενούμενων ολοκληρώθηκε στις καθυστερήσεις (90΄+1), όταν ο Πιέρο Χινκάπιε καλά τοποθετημένος στο δεύτερο δοκάρι εκμεταλλεύτηκε άλλο ένα κόρνερ, αυτή τη φορά εκτελεσμένο από τον Άλεξ Γκριμάλντο.

Αποτελέσματα και σκόρερ της 19ης αγωνιστικής:

  • Φράιμπουργκ-Χοφενχάιμ 3-2 (37΄ Χόλερ, 55΄ Γκρίφο, 85΄ Σάλαϊ – 57΄ Βέγκχορστ, 77΄ Μπέιερ)
  • Κολωνία-Ντόρτμουντ 0-4 (12΄, 61΄ Μάλεν, 58΄ πεν. Φούλκρουγκ, 90΄+2 Μουκόκο)
  • Χαϊντενχάιμ-Βόλφσμπουργκ 1-1 (45΄+2 Γεντς – 7΄ Τσέρνι)
  • Ντάρμσταντ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2-2 (61΄ Γιούστβαν, 90΄+5 Βίλχελμσον – 33΄ Ενκουνκού, 52΄ Κνάουφ)
  • Μπόχουμ-Στουτγκάρδη 1-0 (50΄ Μπέρο)
  • Λειψία-Λεβερκούζεν 2-3 (7΄ Σίμονς, 56΄ Οπεντά – 47΄ Τέλα, 63΄ Τα, 90΄+1 Χινκάπιε)