Skip to main content

Πήρε τον πρώτο «τελικό» ο Ολυμπιακός

Με την τριάδα Μιλουτίνοφ, Κάναν και Πίτερς ασταμάτητη η πειραϊκή ομάδα νίκησε την Μακάμπι Τελ Αβίβ 89-72 και παραμένει στο «κόλπο» της τετράδας

Ο Ολυμπιακός νίκησε για δεύτερη φορά την Μακάμπι Τελ Αβίβ στη φετινή Ευρωλίγκα, της οποίας επιβλήθηκε απόψε στο ΣΕΦ με 89-72 έχοντας σε μεγάλο βράδυ τους Μιλουτίνοφ και Κάναν.

Ειδικά ο Σέρβος σέντερ έκανε θραύση σε αυτόν τον «τελικό» για την ομάδα του σημειώνοντας ένα απίθανο double-double με 20 πόντους και άλλα τόσα ριμπάουντ, εκ των οποίων τα 9 επιθετικά!

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα πέτυχε τη 12η νίκη σε 10 αγώνες και έπιασε τους Ισραηλινούς, των οποίων υπερτερεί πια στην ισοβαθμία, ενώ στρέφει την προσοχή του στο ντέρμπι πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό, την επόμενη Δευτέρα.

Άλλους 20 πόντους πρόσθεσε ο Κάναν που ήταν «φωτιά» από την περιφέρεια (4/7 τρίποντα), ενώ την τριάδα των… σωματοφυλάκων συμπλήρωσε ο Πίτερς, που πρόσθεσε 17 πόντους.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 42-36 στο ημίχρονο, αλλά με τα τρίποντα των Πίτερς, Κάναν και Γουόκαπ στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου οι «ερυθρόλευκοι» ξέφυγαν με 51-38 και πήραν τον απόλυτο έλεγχο.

Κάναν και Πίτερς έδιναν σκορ, στο 30΄ το ταμπλό έγραφε 69-57 και με ένα σερί 9-0 στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου η πειραϊκή ομάδα έγραψε το 78-57 και δεν ξανακοίταξε πίσω της…