Skip to main content

Ημέρα Κυπέλλου με πολύ σασπένς

Το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στο «Καραϊσκάκης» και το «Βικελίδης» όπου θα φιλοξενηθούν τα ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός και Άρης-ΑΕΚ

Εβδομάδα Κυπέλλου η τρέχουσα σε συνέχεια της προηγούμενης, με μια ιδιαιτερότητα αυτή τη φορά: ενώ θα αναδειχθούν τα εναπομείναντα έξι εισιτήρια που οδηγούν στα προημιτελικά της διοργάνωσης, ταυτόχρονα θα ξεκινήσει και η φάση των «8», με πρώτο παιχνίδι αυτό του Πανσερραϊκού με τον ΠΑΟΚ.

Αυτονόητα το ενδιαφέρον στρέφεται σήμερα στα δύο ντέρμπι των «16», τα οποία ολοκληρώθηκαν χωρίς νικητή και κατά συνέπεια όλα τα ενδεχόμενα θεωρούνται πιθανά.

Το βράδυ της Τετάρτης (17/1, 21:00), μία εβδομάδα μετά το 1-1 της Λεωφόρου, οι «αιώνιοι» Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός συνεχίζουν τη μονομαχία τους στο Νέο Φάληρο, κλείνοντας ιδανικά την ημέρα με έναν αγώνα που υπόσχεται συγκινήσεις.

Δύο ώρες νωρίτερα (19:00) θα έχει γίνει η σέντρα στο «Βικελίδης» για το παιχνίδι Άρης – ΑΕΚ.

Η «λευκή» ισοπαλία στη Νέα Φιλαδέλφεια έχει αφήσει ανοιχτούς τους λογαριασμούς σε αυτή τη μάχη των «κιτρινόμαυρων» συλλόγων, που είχαν δημιουργήσει μια αξέχαστη σειρά στους ημιτελικούς του 2020, όταν η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε βρεθεί δευτερόλεπτα μακριά από την πρόκριση στον τελικό.

Από την άλλη, η Ένωση διατηρεί αήττητο 61 ετών από τους Θεσσαλονικείς στη διοργάνωση, αφού με τον αποκλεισμό της το 1963 δεν ξανάχασε σε οκτώ παιχνίδια του θεσμού από το μακεδονικό συγκρότημα.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια-ρεβάνς των «16», η Κηφισιά θα υποδεχθεί στην Καισαριανή τον ΟΦΗ (17:00) έχοντας χάσει στον πρώτο αγώνα με 3-1. Πέρυσι οι Κρήτες είχαν αποκλειστεί από τον ίδιο αντίπαλο, αλλά σε μονό αγώνα.

Λίγο νωρίτερα θα έχει διεξαχθεί η συνάντηση Καλλιθέα – Παναιτωλικός (15:00). Με δύο γκολ στο τέλος του αγώνα οι Αγρινιώτες είχαν κάνει ανατροπή νικώντας 3-2 στο πρώτο παιχνίδι, με την αθηναϊκή ομάδα να τους δυσκολεύει πολύ, καθιστώντας τη ρεβάνς άκρως ενδιαφέρουσα.

Η φάση των «16» θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη με την αναμέτρηση Νίκη Βόλου – Λεβαδειακός (18/1, 19:00). Ο πρώτος αγώνας είχε λήξει ισόπαλος 1-1.

Επίσης την Τετάρτη (17/1, 17:00) θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος αγώνας των προημιτελικών ανάμεσα σε Πανσερραϊκό και ΠΑΟΚ, στις Σέρρες.

Στο επίκεντρο της συνάντησης είναι ο τεχνικός της γηπεδούχου, Πάμπλο Γκαρσία, που θα τεθεί αντιμέτωπος με την ομάδα την οποία υπηρέτησε για 5,5 χρόνια, ενώ ως προπονητής της (2020-21) την οδήγησε στην κατάκτηση του Κυπέλλου.