Skip to main content

Στη Ρεάλ με θρίαμβο το Σούπερ Καπ

Η «Βασίλισσα» επιβεβαίωσε την εφετινή ανωτερότητά της έναντι της Μπαρτσελόνα νικώντας με 4-1 στον τελικό

Ο Βινίσιους Τζούνιορ σημείωσε χατ-τρικ από το πρώτο ημίχρονο και η Ρεάλ Μαδρίτης κατάκτησε το ισπανικό Σούπερ Καπ νικώντας με 4-1 την Μπαρτσελόνα στον τελικό της Σαουδικής Αραβίας (Ριάντ).

Η «Βασίλισσα» κυριάρχησε σε όλες τις πτυχές του παιχνιδιού απέναντι στους πρωταθλητές, που δεν μπορούσαν να περιορίσουν τον Βραζιλιάνο άσο και τελείωσαν τον αγώνα με 10 παίκτες, καθώς ο Ρόναλντ Αραούχο αποβλήθηκε  στο 71ο λεπτό, μετά από δύο φάουλ στον Βραζιλιάνο.

Ο Βινίσιους σκόραρε με δύο προσπάθειες από κοντά, στο 7ο και το 10ο λεπτό, πριν ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι μειώσει στο 33ο με ένα σουτ μετά από ριμπάουντ.

Ο δαιμόνιος Βραζιλιάνος διεύρυνε το προβάδισμα της Ρεάλ στο 39΄ από το σημείο του πέναλτι, μετά από φάουλ του Αραούχο μέσα στη μεγάλη περιοχή.

Αυτό το γκολ ήταν μεγάλο πλήγμα για την Μπαρτσελόνα που κυριαρχούσε μετά τη μείωση του σκορ, με τον Ροντρίγκο να γράφει το τελικό 4-1 στο 64ο λεπτό.

Ο Βινίσιους έγινε ο πρώτος Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής της Ρεάλ που φτάνει στο χατ-τρικ απέναντι στην «Μπάρτσα» ενώ η Ρεάλ σήκωσε το 13ο τρόπαιο στο θεσμό, έναντι 14 της Μπαρτσε σημειώνει χατ-τρικ κόντρα στο καταλανικό συγκρότημα.

Για τους «Μερένχες» ήταν το 13ο τρόπαιο στη διοργάνωση, με την Μπαρτσελόνα να προηγείται κατά έναν τίτλο της αιώνιας αντιπάλου της.