Skip to main content

Ανανεώνει στην Εθνική Ισπανίας ο Ντε λα Φουέντε

Ο Ισπανός ομοσπονδιακός προπονητής θα οδηγήσει τη «Ρόχα» και στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Αμερικής το 2026

Ο προπονητής της Εθνικής Ισπανίας, Λουίς ντε λα Φουέντε, πρόκειται να υπογράψει νέο συμβόλαιο, που θα τον δει να οδηγεί το ιβηρικό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έως το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026.

Η τρέχουσα συμφωνία του Ντε λα Φουέντε πρόκειται να λήξει στα τέλη Ιουνίου του τρέχοντος έτους, με όλες τις πλευρές να είναι πεπεισμένες ότι θα επιτευχθεί συμφωνία για ανανέωση της συνεργασίας και πέραν του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος αυτό το καλοκαίρι στη Γερμανία, με ορίζοντα ως το Παγκόσμιο Κύπελλο που θα φιλοξενηθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Μεξικό και τον Καναδά σε περίπου 2,5 χρόνια.

Η ισπανική ομοσπονδία (RFEF) δεν έχει κάνει κάποια ανακοίνωση για το μέλλον του Ντε λα Φουέντε, καθώς δεν έχει ακόμη ορίσει μόνιμο πρόεδρο μετά την (τριετή) τιμωρία ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο που επιβλήθηκε στον Λουίς Ρουμπιάλες.

Ο Πέδρο Ρότσα είναι ο υπηρεσιακός πρόεδρος της RFEF, όμως υψηλά ιστάμενοι στην ομοσπονδία διαβεβαιώνουν ότι το νέο συμβόλαιο του Ντε λα Φουέντε είναι ανεξάρτητο από τις εκλογές για πρόεδρο, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί για το 2024.

Ο 62χρονος Ντε λα Φουέντε διορίστηκε ως προπονητής της «Ρόχα» τον Δεκέμβριο του 2022, μετά τη λήξη συμβολαίου του Λουίς Ενρίκε και μετά την ήττα στη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου από το Μαρόκο, στα πέναλτι.

Ο Ντε λα Φουέντε οδήγησε την ομάδα του στην κατάκτηση του Nations League, όταν νίκησε την Κροατία στα πέναλτι στον περσινό τελικό, πριν φέρει την Ισπανία στους τελικούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2024.

Η υψηλότερη θέση του Ντε λα Φουέντε στη διοίκηση συλλόγων ήταν 11 αγώνες ως επικεφαλής της Αλαβές το 2011, πριν αναλάβει τις «μικρές» ισπανικές Εθνικές ομάδες κι εν συνεχεία μεταπηδήσει στους Άνδρες.

Ως ομοσπονδιακός προπονητής της «μεγάλης» ομάδας έχει νικήσει στους οκτώ από τους 10 αγώνες που την οδήγησε.

naftemporiki.gr