Skip to main content

Με πρωταγωνιστή τον Σπόραρ ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Παναιτωλικό

EUROKINISSI

Με δύο γκολ του Σλοβένου επιθετικού το «τριφύλλι» επιβλήθηκε με 2-1 επί της ομάδας του Αγρινίου.

Ο Παναθηναϊκός έκανε το καθήκον του σήμερα στη Λεωφόρο, νίκησε τον Παναιτωλικό με 2-1 και περιμένει να δει τα ντέρμπι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για να ξέρει αν θα… κοιμηθεί το βράδυ της Κυριακής στη κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός δεν είχε καλή εικόνα, πέταξε στα σκουπίδια πολλές καλές επιθέσεις και δημιούργησε μοναχά δύο καλές στιγμές. Με την κεφαλιά του Ιωαννίδη στο 2′ και το σουτ του Μαντσίνι στο 35′.

Ο Παναιτωλικός ήταν άριστος αμυντικά και είχε και μία πολύ μεγάλη στιγμή με το σουτ του Μαυρία στο 11′ να περνά λίγο άουτ. Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι στο φινάλε του ημιχρόνου σε διεκδίκηση της μπάλας ανάμεσα στον Τζούρισιτς και τον Μαυρία.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης, οι γηπεδούχοι έφτασαν γρήγορα στο ζητούμενο. Στο 51′ ο Χουάνκαρ έκανε υπέροχη σέντρα από αριστερά και ο Σπόραρ στο πρώτο δοκάρι με κεφαλιά νίκησε τον Καπίνο.

Οι «πράσινοι» δεν είχαν καλή εικόνα στην συνέχεια, έδωσαν στον Παναιτωλικό μπάλα και χώρο και ο Ζοάο Πέδρο απείλησε με κεφαλιά στο 74′. Ο Λοντίγκιν, όμως, ήταν σε ετοιμότητα και έδιωξε σωτήρια.

Ο Τζούρισιτς στο 80′ από πολύ καλή θέση σημάδεψε το δοκάρι και τελικά το δεύτερο γκολ για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 89′ με το υπέροχο τελείωμα του Σπόραρ για το 2-0. Ο Παναιτωλικός στις καθυστερήσεις μείωσε με τον Σενγκέλια και στο φινάλε ο Λοντίγκιν απέκρουσε την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γεωργιανού.

Οι «πράσινοι» κράτησαν μέχρι τέλους το προβάδισμα, ανέβηκαν στην κορυφή για την ώρα και περιμένουν τα δύο ντέρμπι σε Θεσσαλονίκη και Πειραιά.