Skip to main content

Η Puma θέλει να εκτοπίσει τη Nike από την Μπαρτσελόνα

Ο καταλανικός σύλλογος βρίσκεται στο στόχαστρο του γερμανικού κολοσσού, ο οποίος σκοπεύει να τον απομακρύνει από τη Nike για να γίνει τεχνικός χορηγός του

Η Μπαρτσελόνα αρχίζει να έχει μια λίστα με πολύ σημαντικούς μνηστήρες για την εμφάνισή της, κι αυτή που πιέζει περισσότερο τον τελευταίο καιρό, όπως αποκαλύπτει η El Mundo Deportivo, είναι η Puma.

Κάποιες φήμες μάλιστα υποδηλώνουν ότι η φανέλα για τη σεζόν 2025-26 θα μπορούσε να κατασκευαστεί από τη γερμανική φίρμα.

Η Μπαρτσελόνα έχει συμβόλαιο με τη βορειοαμερικανική πολυεθνική Nike μέχρι το 2028, σε μια συμφωνία περίπου 105 εκατομμυρίων ευρώ, συν άλλα 50 εκατομμύρια που συνδέονται με πιθανά μπόνους.

Η σχέση μεταξύ των πλευρών είναι μακροχρόνια και χρονολογείται από το 1998 υπό την προεδρία του Γιόσεπ Λουίς Νούνιεθ. Ωστόσο, εδώ και αρκετά χρόνια και για διάφορους λόγους, αυτή η συνεργασία βιώνει στιγμές αυξανόμενης έντασης.

Τις δύο τελευταίες σεζόν υπήρξαν επεισόδια έλλειψης στοκ διαφορετικών μεγεθών σε φανέλες της πρώτης ομάδας της Μπαρτσελόνα στα καταστήματα. Επίσης το 2020 η έκδοση της φανέλας με το μοντέλο Vapor Stadium δεν μπόρεσε να διατεθεί στην αγορά τον Ιούλιο, επειδή τα ενδύματα ήταν ξεθωριασμένα.

Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα οικονομική ζημιά για τον σύλλογο με τη μορφή χαμένων εσόδων. Επιπλέον, στο τελευταίο μέρος της θητείας του Μπαρτομέου, ο σύλλογος ξεκίνησε σειρά από νομικές διαδικασίες λόγω κάποιων ασυμφωνιών, συμπεριλαμβανομένων φερόμενων συμβατικών παραβιάσεων από την πολυεθνική.

Στη Nike υπάρχουν σημαντικοί διευθυντές που γνωρίζουν για την «επίθεση» της Puma και ανησυχούν για τον αντίκτυπο που θα μπορούσε να έχει αυτή η κατάσταση στη «Μπάρτσα», όταν θα φτάσει η ώρα της ανανέωσης.

Η αμερικανική φίρμα δεν θα ήθελε να χάσει τους «Μπλαουγκράνα», παρότι η στρατηγική της τα τελευταία χρόνια την απομάκρυνε εν μέρει από τον κόσμο του ποδοσφαίρου.

naftemporiki.gr