Skip to main content

Έπιασε κορυφή η Λίβερπουλ

REUTERS/Phil Noble

Ύστερα από δύο συνεχείς ισοπαλίες οι «Κόκκινοι» νίκησαν 2-0 στην έδρα της Μπέρνλι και προσπέρασαν την Άρσεναλ με παιχνίδι περισσότερο

Η Λίβερπουλ επέστρεψε στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ, καθώς το πρώτο γκολ του Ντάργουιν Νούνιες στο πρωτάθλημα μετά από σχεδόν δύο μήνες, τη βοήθησε να νικήσει εκτός έδρας με 2-0 την Μπέρνλι.

Το ωραίο τελείωμα του Νούνιες μετά από μόλις έξι λεπτά αγώνα έδωσε στην ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ ένα άψογο ξεκίνημα στο «Τερφ Μουρ» αλλά οι «Κόκκινοι» δεν μπόρεσαν να «σκοτώσουν» τους γηπεδούχους, καθώς το δεύτερο γκολ δεν ερχόταν.

Μια προσπάθεια του Μοχάμεντ Σαλάχ κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ τόσο ο Κόντι Χάκπο όσο και ο Χάρβεϊ Έλιοτ είδαν να τους ακυρώνονται τα τέρματα που σημείωσαν, πριν ο Ντιόγκο Ζότα στο 90ό λεπτό σφραγίσει νίκη και βαθμούς.

Η 19η Μπέρνλι είχε δικές της ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο και λίγο έλειψε να ισοφαρίσει όταν το σουτ του Γιάκομπ Λάρσεν πέρασε αγωνιωδώς δίπλα από το δοκάρι του Άλισον Μπέκερ.

Η πρώτη νίκη της Λίβερπουλ μετά από δύο συνεχείς αγώνες πρωταθλήματος την έφερε πάνω από την Άρσεναλ, καθώς έφτασε στα μισά της σεζόν με 42 βαθμούς. Η Άρσεναλ, που έχει 40, υποδέχεται τη Γουέστ Χαμ την Πέμπτη.