Skip to main content

Έτοιμος για επιστροφή στην Premier League ο Σάουθγκεϊτ

Ο Άγγλος τεχνικός θα οδηγήσει την Αγγλία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γερμανίας και ύστερα είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει σε κάποιο σύλλογο

Στον πάγκο των «Τριών Λιονταριών» από το 2016, ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ μπορεί να υπερηφανεύεται που έδωσε άλλον ποδοσφαιρικό «αέρα» σε ένα έθνος που το είχε πολύ ανάγκη.

Όμως, παρότι η Αγγλία έφτασε στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 και στον τελικό του Euro 2021, δεν έχει κερδίσει ποτέ τον τελικό: αρκετά για να τονιστεί η ηττοπάθεια μιας χώρας που δεν έχει σηκώσει τρόπαιο από το 1966.

Επικεφαλής αυτής της πολύκροτης επιτυχίας, ο Σάουθγκεϊτ θα πρέπει πιθανότατα να παίξει την τελευταία του μεγάλη διοργάνωση στη Γερμανία, στο επόμενο Euro.

Ο ίδιος, λέει ότι είναι έτοιμος να επιστρέψει σε υπηρεσία στο αγγλικό πρωτάθλημα. «Θυμάμαι ότι μίλησα στον Ζοσέ (Μουρίνιο) όταν ήταν στη Γιουνάιτεντ και μου είπε: “Ξέρεις, όταν έχεις παίξει τον ρόλο που έχεις τώρα, μπορείς να κάνεις τα πάντα”», είπε ο Σάουθγκεϊτ.

«Τότε, σκέφτηκα ότι αυτό ήταν πιθανότατα αλήθεια, αλλά επτά χρόνια αργότερα, είναι απολύτως», πρόσθεσε ο Άγγλος τεχνικός, ο οποίος πιστεύει ότι ο ρόλος του στην Εθνική ομάδα θα διευκολύνει την επανένταξή του στην Premier League.

naftemporiki.gr