Skip to main content

Νίκες για Ολυμπιακό και Περιστέρι στο λυκόφως του 2023

Οι «ερυθρόλευκοι» επιβλήθηκαν άνετα του Απόλλωνα Πατρών στο ΣΕΦ και η ομάδα των δυτικών προαστίων της ΑΕΚ

Ο Ολυμπιακός δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα στο ΣΕΦ απέναντι στον Απόλλωνα Πατρών, του οποίου επιβλήθηκε με 84-65 στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Για την πειραϊκή ομάδα ήταν η δέκατη νίκη σε 11 παιχνίδια, ενώ το αχαϊκό συγκρότημα γνώρισε την ένατη εφετινή ήττα στην Basket League.

Στο ντεμπούτο του στα «ερυθρόλευκα» ο Ναζ Μήτρου-Λονγκ άφησε πολύ καλές εντυπώσεις, ενώ για πρώτη φορά έπαιξε στο ελληνικό πρωτάθλημα και ο Φιλίπ Πετρούσεφ.

Για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, που επέλεξε να ξεκουράσει Κάναν και Φαλ, πρώτος σκόρερ ήταν ο Πίτερς με 20 πόντους, ενώ ο Μιλουτίνοφ πρόσθεσε άλλους 16 και 9 ριμπάουντ.

Με νίκη έκλεισε τον πρώτο γύρο και το Περιστέρι, που επιβλήθηκε της ΑΕΚ στο «Α. Παπανδρέου» με 89-78 και βελτίωσε την επίδοσή του σε 6-5, ενώ αντίθετα η Ένωση βρίσκεται στο 5-6.

Οι γηπεδούχοι σούταραν με 42% πίσω από τη γραμμή των 6,75μ., την ώρα που οι «κιτρινόμαυροι» είχαν να επιδείξουν το πενιχρό 28%.

Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Μήτρου-Λονγκ με 23 πόντους (4/6 τρίποντα), ενώ 17 είχε ο Κασελάκης, 11 ο Ράγκλαντ και από 10 οι Λοβ και Ντάγκουμπιτς.

Για την ομάδα του Ζοάν Πλάθα, που είδε τον Κουζμίνσκας να αποχωρεί τραυματίας λίγο πριν την ανάπαυλα, ο Καμπεγκελε μέτρησε 14 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ 13 πόντους είχε ο Ραντλ.