Skip to main content

Ισόπαλο το ντέρμπι, στην κορυφή η Άρσεναλ

REUTERS/Carl Recine

Μεγάλος άτυχος του αγώνα ο Τσιμίκας που τραυματίστηκε σοβαρά στην κλείδα και αποχώρησε για το νοσοκομείο

Η Άρσεναλ έφυγε με ισοπαλία 1-1 από το «Άνφιλντ» απέναντι στη Λίβερπουλ στο ντέρμπι κορυφής της 18ης αγωνιστικής, αφήνοντας διαπιστευτήρια τίτλου και παραμένοντας στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Η ομάδα του Μίκελ Αρτέτα, που έχει κερδίσει πέντε από τους τελευταίους επτά αγώνες της αλλά δεν έχει γευτεί νίκη σε αγώνα πρωταθλήματος στο «Άνφιλντ» από το 2012, όταν ο νυν προπονητής της ήταν παίκτης της, έχει 40 βαθμούς.

Η Λίβερπουλ είναι δεύτερη με 39 βαθμούς, μπροστά από την Άστον Βίλα στη διαφορά τερμάτων. Η Άρσεναλ προηγήθηκε νωρίς στο σκορ, όταν ο Γκάμπριελ νίκησε στον αέρα τον Κόντι Χάκπο με κεφαλιά στη σέντρα του  αρχηγού Μάρτιν Έντεγκαρντ, στο τέταρτο λεπτό.

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ σημείωσε εκπληκτικά την ισοφάριση στο 29ο λεπτό, όταν ο Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ τον βρήκε με μια μακρινή πάσα ακριβείας. Ο Αιγύπτιος πέρασε εύκολα τον Ολεξάντρ Ζιντσένκο κι εξαπέλυσε ένα πολύ δυνατό αριστερό σουτ, νικώντας τον Νταβίντ Ράγια.

Και οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες να πάρουν τη νικήτρια στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά τελικά έπρεπε να αρκεστούν στον έναν βαθμό. Ένα καλό αποτέλεσμα για την πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι που είναι πέμπτη, έξι βαθμούς πίσω από τους κορυφαίους αλλά με παιχνίδι λιγότερο.

Ο Κώστας Τσιμίκας ξεκίνησε βασικός από τον Γιούργκεν Κλοπ αλλά αντικαταστάθηκε στο 35΄ από τον Τζο Γκόμες, καθώς υπέστη σοβαρό τραυματισμό από μαρκάρισμα του Σάκα, που τον έστειλε πάνω… στον Κλοπ!

Ο Έλληνας διεθνής αμυντικός αποκόμισε πρόβλημα στην κλείδα και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο και εκφράζονται φόβοι για το αν θα είναι διαθέσιμος στα πλέι οφ για ένα εισιτήριο στο Euro 2024.

Ο διαιτητής Κρις Κάβανο αρνήθηκε πέναλτι στη Λίβερπουλ σε ξεκάθαρο χέρι του Έντεγκαρντ. Στο 71΄ το σουτ του Έλιοτ εκτός περιοχής κόντραρε στον Γκάμπριελ και η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι και στο 73΄ ο Αλεξάντερ-Άρνολντ είδε τη στρογγυλή θεά να έχει την ίδια κατάληξη στο εν κινήσει σουτ που επιχείρησε.