Skip to main content

Ο Παναθηναϊκός νίκησε τη Μονακό σε νεκρό χρόνο

Το τρίποντο του Γκριγκόνις στην εκπνοή χάρισε μια μεγάλη όσο και ανέλπιστη με βάση την εξέλιξη του αγώνα νίκη στους «πράσινους»

Με σουτ σε νεκρό χρόνο ο Μάριους Γκριγκόνις χάρισε τη νίκη στον Παναθηναϊκό το βράδυ της Τετάρτης στο παρκέ του Μονακό (91-90). Η γηπεδούχος ομάδα απώλεσε προβάδισμα 12 πόντων πριν δει τον Οκόμπο να χάνει εσκεμμένα μια καθοριστική βολή, 2 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα.

Οι Μονεγάσκοι θα πάνε λοιπόν για ύπνο με μεγάλο πονοκέφαλο, μετά τη 15η ημέρα της Ευρωλίγκας. Αν και όπως προαναφέρθηκε προηγήθηκαν με +12 πόντους, επτά λεπτά από το τέλος, η κόρνα της λήξης τους βρήκε με σκυμμένα κεφάλια.

Δύο δευτερόλεπτα νωρίτερα ο Οκόμπο είχε επαναφέρει το πλεονέκτημα στη Μονακό με σουτ από τα τέσσερα μέτρα, με τον Βιλντόσα να υποπίπτει και σε φάουλ.

Με 2”5 πριν τη λήξη ο διεθνής πόιντ γκαρντ επέλεξε να χάσει επίτηδες τη βολή αλλά πέταξε την μπάλα με δύναμη απευθείας στο ταμπλό, δίνοντας ευκαιρία στον Αταμάν για τάιμ άουτ προκειμένου να σχεδιάσει την τελευταία κατοχή του σαρανταλέπτου.

Ο Παναθηναϊκός βρήκε την ευκαιρία να ξαναβάλει την μπάλα στο παιχνίδι, το σύστημα βγήκε και η μπάλα έφτασε στον Γκριγκόνις για το τελευταίο σουτ, με τη γνωστή κατάληξη.

Οι «πράσινοι» σημείωσαν την όγδοη νίκη σε 15 αγώνες, ενώ η ομάδα του Πριγκιπάτου έχασε την ευκαιρία να περάσει τέταρτη, βρέθηκε επίσης στο 8-7 και βλέπει πολλές ομάδες να επιστρέφουν στο κατόπι τους.