Skip to main content

Μπαρτζώκας: «Κανένα λάθος με την Αναντολού»

Η αποστολή του Ολύμπιακού «πέταξε» για την Κωνσταντινούπολη, όπου την Παρασκευή (6/03, 19:30) θα αντιμετωπίσει την πρωτοπόρο της Euroleague, Αναντολού Εφές, στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της regular season.

Ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» τόνισε λίγο πριν ττην αναχώρηση, ότι το μόνο που κρτατά ο Ολυμπιακός από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό είναι η νίκη, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στα λάθη που έγιναν με τους «πράσινους» και που πρέπει πάση θυσία να μην επαναληφθούν στο αυριανό ματς.

«Το μόνο που κρατάμε από τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό είναι η νίκη. Βέβαια όλοι ξέρουμε πως αυτά τα παιχνίδια που έχουν μεγάλη ένταση, πριν και μετά και κατά τη διάρκεια, αφήνουν πάντα κάποια αντίκτυπα.

Όμως, το παιχνίδι που έχουμε μπροστά μας είναι πολύ απαιτητικό. Παίζουμε με την καλύτερη ομάδα της Euroleague φέτος και αν δεν είμαστε συγκεντρωμένοι θα έχουμε μεγάλα θέματα.

Σκοπεύουμε να βελτιώσουμε κάποια κομμάτια του παιχνιδιού που δείχνουμε πως ακόμα έχουμε μεγάλα περιθώρια. Στα τελευταία δύο ματς, παρότι νικήσαμε τον Παναθηναϊκό και χάσαμε στον πόντο από τη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ, κάναμε πάρα πολλά λάθη.

Δώσαμε πολλές μπάλες στα χέρια των αντιπάλων και είναι πολύ σημαντικό να μην κάνουμε λάθη, ειδικά στους εκτός έδρας αγώνες. Από εκεί και πέρα, πρέπει να αποκτήσουμε μια σταθερότητα και να μην έχουμε σκαμπανεβάσματα από δεκάλεπτο σε δεκάλεπτο.

Η Εφές είναι μια ομάδα που έχει πάντα τρεις δημιουργούς στην περιφέρεια την ίδια στιγμή και αν δεν είσαι πολύ συγκεντρωμένος έχεις μεγάλα θέματα αμυντικά».

Για τις εξαιρετικές εμφανίσεις του Σακίελ ΜακΚίσικ, ο Μπαρτζώκας σχολίασε: «Κάθε φορά όταν παίρνεις έναν παίκτη βλέπεις κάποια στοιχεία και βλέπεις αν ταιριάζει στο μπάσκετ που θέλεις να παίξεις.

Οπότε κατ’ αρχάς μπορώ να πω αυτό, ότι ο ΜακΚίσικ ταιριάζει στο μπάσκετ που παίζουμε και είναι ένας παίκτης που χρειαζόμασταν. Από εκεί και πέρα το αν θα έχει σταθερότητα στη συνέχεια και το αν θα παίζει καλά, εξαρτάται από τον ίδιο.

Είναι ένα παιδί που ακούει πολύ, έχει τα μάτια του συνέχεια ανοικτά και θέλει να εκτελέσει αυτό που του λέμε και είναι προφανώς ότι έχει και προσόντα. Αν είναι ταπεινός και συγκεντρωμένος θα μας βοηθήσει πολύ».

Από την πλευρά του, ο Ντουάιτ Μπάικς δήλωσε μιλώντας αρχικά για την εμπειρία του από τη «μητέρα των μαχών»: «Ήταν απίστευτο και μόνο που βρισκόμουν εκεί και ήμουν μέρος αυτής της αναμέτρησης. Είναι πραγματικά μοναδικό. Και οι φίλαθλοί μας ήταν εκεί για εμάς και μας υποστήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις. Σίγουρα ήταν μια πολύ ξεχωριστή στιγμή. Ειλικρινά…».

Για τις εντυπώσεις του αναφορικά με τον Ολυμπιακό και το που πιστεύει ο ίδιος πως μπορεί να φτάσει φέτος η ομάδα, ο Μπάικς είπε: «Έχουμε τα… κομμάτια. Έχουμε σπουδαία ομάδα, μα πάνω από όλα λειτουργούμε ως ομάδα και όλοι ακολουθούμε το σύστημα προκειμένου να παίξουμε με τον σωστό τρόπο. Θεωρώ πως έχουμε ότι χρειάζεται και πρέπει να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο για να ‘τερματίσουμε’ δυνατά, με την ελπίδα να φτάσουμε και να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας στα πλέι οφ. Η Euroleague είναι εξαιρετικά ανταγωνιστική και αυτό είναι το ζητούμενο για εμάς: Να είμαστε σε κάθε αγώνα ανταγωνιστικοί, να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να βγούμε όλοι μπροστά για την ομάδα. Ως σύνολο θεωρώ πως μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Τέλος, για το γεγονός ότι θα κληθεί να αντιμετωπίσει έναν από τους κορυφαίους γκαρντ της Euroleague, τον Σέιν Λάρκιν, είπε: «Είναι σπουδαίος παίκτης. Έχει καθιερωθεί στην Ευρώπη και παίζει στο υψηλότερο επίπεδο. Και για εμένα αυτό είναι το σημαντικό. Να παίζω στο υψηλότερο επίπεδο. Αυτό, όμως, που θέλω πάνω από όλα είναι να βγω στο παρκέ και να κάνω ότι χρειάζεται για να πάρει η ομάδα μου τη νίκη. Θα είναι πολύ ανταγωνιστικό και καλό παιχνίδι. Όμως όλοι μας είμαστε παίκτες υψηλού επιπέδου και όλοι μας θέλουμε τη νίκη».