Skip to main content

Ρωσία: Η RFU καταψήφισε τη μετάβαση στην ασιατική συνομοσπονδία

Η Ρωσία εξέταζε το ενδεχόμενο να ενταχθεί στην Ασιατική Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου, είχε δηλώσει πέρυσι ο επικεφαλής της

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ρωσίας (RFU) ψήφισε κατά της αλλαγής της ιδιότητας μέλους και της μεταφοράς της στην Ασία από την Ευρώπη, μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων την Τετάρτη.

Η Ρωσία επέλεξε να παραμείνει στη Γηραιά Ήπειρο, καθώς η Μόσχα κοιτάζει την πρόοδο στις σχέσεις με την UEFA.

Τα κυβερνητικά όργανα του παγκόσμιου και ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, η FIFA και η UEFA, αποφάσισαν τον Φεβρουάριο του 2022 ότι όλες οι ρωσικές ομάδες, Εθνικές ή σύλλογοι, θα αποκλειστούν από τη συμμετοχή στις διοργανώσεις τους, αφότου η Μόσχα ξεκίνησε αυτό που αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία.

Η Ρωσία εξέταζε το ενδεχόμενο να ενταχθεί στην Ασιατική Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου (AFC), δήλωσε ο επικεφαλής της RFU Αλεξάντερ Ντιούκοφ στα τέλη του περασμένου έτους.

«Το ζήτημα (της μετάβασης στην AFC) συζητήθηκε. Ψηφίσαμε ομόφωνα κατά, καθώς δεν υπάρχουν εγγυήσεις από τη FIFA», ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο το μέλος της επιτροπής της RFU, Μιχαήλ Γκέρσκοβιτς.

«Αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τις επαφές με την UEFA, καθώς υπάρχει πρόοδος. Ας δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση του χρόνου».

Η FIFA και η UEFA έχουν χαλαρώσει τους περιορισμούς στις ρωσικές ομάδες Νέων τους τελευταίους μήνες. Η UEFA τον Σεπτέμβριο είπε ότι «τα παιδιά δεν πρέπει να τιμωρούνται για πράξεις των οποίων η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στους ενήλικες».

Πηγή: Reuters