Skip to main content

Άξιος της μοίρας του ο Ολυμπιακός

Η πειραϊκή ομάδα είχε προβάδισμα σχεδόν σε όλο τον αγώνα της στην Μπολόνια με αντίπαλο την Βίρτους αλλά τα χάλασε όλα στο τέλος

Ο περυσινός Ολυμπιακός θα είχε κλειδώσει το παιχνίδι από νωρίς, έχοντας προηγηθεί σταθερά για περίπου 36 λεπτά και σε κάποια σημεία με διψήφια διαφορά.

Ο φετινός κοντεύει να εθιστεί στην ήττα και εμφανίζει ενοχλητικά συμπτώματα, με κυριότερο των οποίων να χάνει παιχνίδια τα οποία ελέγχει και να χρεώνεται με ήττες που τον βγάζουν από την οκτάδα.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα οδηγούσε σταθερά τη συνάντηση στην Μπολόνια απέναντι στη Βίρτους, αλλά στα τελευταία λεπτά «ήπιε θάλασσα» και ηττήθηκε στο καλάθι (69-67) από την προσπάθεια ενός πρώην της, του Χάκετ.

Οι «Ερυθρόλευκοι» έχασαν για όγδοη φορά σε 15 αγώνες της Ευρωλίγκας και περιμένουν τον Μήτρου-Λονγκ, την πλήρη ενσωμάτωση του Πετρούσεφ και το φορμάρισμα των υπόλοιπων για να αντιστρέψουν την κατάσταση, αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να αποτινάξουν το σύνδρομο των τελευταίων λεπτών.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο ημίχρονο με +12 πόντους (40-28) αλλά στο δεύτερο μέρος η επίθεση σίγησε, τα αβίαστα λάθη αυξήθηκαν και τα λέι-απ χάνονταν το ένα μετά το άλλο δημιουργώντας εύλογη απορία, καθώς είναι φαινόμενο που επαναλαμβάνεται.

Βεβαίως, αυτό καθόλου δεν κακόπεσε στον ιταλικό σύλλογο: η Βίρτους βελτίωσε το ρεκόρ της σε 11-4 και είναι δεύτερη στην Ευρωλίγκα, παρότι ο Ολυμπιακός περιόρισε τους «μπόμπερ» της Μπελινέλι και Σενγκέλια σε μόλις 18 πόντους.

Την ίδια στιγμή όμως ο Γουόκαπ έκανε μία από τις χειρότερες εμφανίσεις του (3 πόντοι με 1/6 σουτ, μία ασίστ), Κάναν και Πίτερς «έσπασαν» τα καλάθια (2/10 τρίποντα μαζί)  και μόνο Λαρεντζάκης, Φαλ και Μιλουτίνοφ στάθηκαν στο ύψος τους.