Skip to main content

Ο Μελέρ δεν ξέρει αν θα ξανασφυρίξει

Ο Τούρκος διαιτητής βίωσε μια (κυριολεκτικά) τραυματική εμπειρία όταν δέχθηκε επίθεση από τον πρόεδρο και παράγοντες της Ανκαραγκιουτσού

Ο Τούρκος διαιτητής Χαλίλ Ουμούτ Μελέρ, ο οποίος βγήκε από το νοσοκομείο δύο ημέρες μετά την τρομερή επίθεση που υπέστη κατά τη διάρκεια του αγώνα Ανκαραγκιουτσού-Ρίζεσπορ (1-1), δεν γνωρίζει ακόμη αν θα ξαναβάλει σφυρίχτρα στο στόμα του σύντομα.

«Έχω ήδη μιλήσει με τους αξιωματούχους της UEFA, αλλά δεν ξέρω αν και πότε θα επιστρέψω στη διαιτησία. Θα μιλήσω αργότερα γι΄ αυτήν την ερώτηση», εξήγησε ο ρέφερι μιλώντας στα τουρκικά ΜΜΕ. «Προς το παρόν, δεν έχω πάρει καμία απόφαση. Όλα είναι πιθανά, αλλά αυτό που θέλω τώρα είναι να ξεκουραστώ».

Την προηγούμενη μέρα, το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu είχε αναφέρει τη μαρτυρία του άνδρα, ο οποίος περιέγραψε τη φρίκη που υπέστη στη διάρκεια του αγώνα:

«Ο Φαρούκ Κότσα (σ.σ. ο πρόεδρος της Ανκαραγκιουτσού) με γρονθοκόπησε κάτω από το αριστερό μάτι κι έπεσα. Ενώ ήμουν στο έδαφος, όλοι με κλωτσούσαν στο πρόσωπο και σε άλλα μέρη του σώματος… Ο Φαρούκ Κότσα φώναξε: […] “Θα σε σκοτώσω”».

Ο Κότσα συνελήφθη, παραιτήθηκε από το αξίωμά του και ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του Μελέρ.