Skip to main content

Σπίτι της από τον Δεκέμβρη η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

REUTERS/Carl Recine

Οι «Κόκκινοι Διάβολοι» ηττήθηκαν (και) από την Μπάγερν στο «Ολντ Τράφορντ» και τερμάτισαν τελευταίοι στον όμιλό τους

Στο δρόμο που βάδισε πριν από μερικές ώρες η Σεβίλλη πορεύτηκε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που όπως οι Ανδαλουσιανοί όχι μόνο δεν θα συνεχίσει στο Champions League αλλά είπε πρόωρο αντίο στην Ευρώπη.

Οι «Κόκκινοι Διάβολοι» ηττήθηκαν στο «Ολντ Τράφορντ» από την Μπάγερν Μονάχου με 1-0 και τερμάτισαν τέταρτοι στον 1ο όμιλο, με την εκπληκτική Κοπεγχάγη να νικά με το ίδιο σκορ τη Γαλατασαράι με εφετινό μπάτζετ άνω των 150 εκατομμυρίων και να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση και μια θέση στους «16», αφήνοντας την «Τσι Μπομ» τρίτη και στο Europa League.

Δραματική ήταν η εξέλιξη στον 4ο όμιλο, όπου και οι δύο αγώνες είχαν μεγάλη σημασία. Η Ίντερ δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Ρεάλ Σοσιεδάδ στο «Μεάτσα» και θα πρέπει να αισθάνεται και τυχερή που δεν έχασε από τους εξαιρετικούς Βάσκους, που με το 0-0 πήραν την πρώτη θέση στην ισοβαθμία με τους «Νερατζούρι».

Ταυτόχρονα, στη «Ρεντ Μπουλ Αρένα» του Σάλτσμπουργκ η Μπενφίκα έδωσε ένα οδυνηρό μάθημα στους Αυστριακούς για το βάρος της φανέλας.

Με μόλις έναν βαθμό ως απόψε και προαπαιτούμενο για την τρίτη θέση και τη συνέχεια στο Europa League νίκη με διαφορά τουλάχιστον δύο γκολ, οι «Αετοί» νίκησαν 3-1 τους γηπεδούχους με γκολ του Καμπράλ στο 90΄+3 και τους άφησαν εκτός ευρωπαϊκής συνέχειας, προς ίδιον όφελος.

Τέλος, στον 3ο όμιλο απλώς επαληθεύτηκαν τα προγνωστικά: η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε το «6Χ6», ούσα μαζί με την Μάντσεστερ Σίτι (έχει πέντε αγώνες) οι μόνες απόλυτες ομάδες στη φάση των ομίλων, νικώντας με 3-2 την Ουνιόν στο Βερολίνο, ενώ η Νάπολι «καθάρισε» με 2-0 την Μπράγκα στο «Ντιέγκο Μαραντόνα», με τους Πορτογάλους να συνεχίζουν ως τρίτοι του γκρουπ στο Europa League.

Αποτελέσματα και σκόρερ (Τρίτη 12 Δεκεμβρίου):

1ος όμιλος

  • Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μπάγερν Μονάχου 0-1 (71΄ Κομάν)
  • Κοπεγχάγη-Γαλατασαράι 1-0 (58΄ Λέραγκερ)

2ος όμιλος

  • Λανς-Σεβίλλη 2-1 (63΄ πεν. Φρανκόφσκι, 90΄+6΄ Φουλζινί – 79΄ πεν. Σέρχιο Ράμος)
  • Αϊντχόφεν-Άρσεναλ 1-1 (50΄ Φέρτεσεν – 42΄ Ενκέτια)

3ος όμιλος

  • Νάπολι-Μπράγκα 2-0 (9΄ αυτ. Σαατσί, 33΄ Οσιμέν)
  • Ουνιόν Βερολίνου-Ρεάλ Μαδρίτης 2-3 (45΄+1΄ Φόλαντ, 86΄ Κραλ – 61΄, 72΄ Χοσελού, 89΄ Θεμπάγιος)

4ος όμιλος

  • Ίντερ-Ρεάλ Σοσιεδάδ 0-0
  • Σάλτσμπουργκ-Μπενφίκα 1-3 (57΄ Σούσιτς – 32΄ Ντι Μαρία, 45΄+1΄ Ράφα Σίλβα, 90΄+3΄ Καμπράλ)