Skip to main content

Έβγαλε την υποχρέωση στην Καρδίτσα ο Ολυμπιακός

Με τον Μιλουτίνοφ να φτάνει σε ένα εντυπωσιακό νταμπλ-νταμπλ με 21 πόντους κι άλλα τόσα ριμπάουντ οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν τις εννιά νίκες στο πρωτάθλημα

Ο Ολυμπιακός προσέγγισε τον αγώνα στην Καρδίτσα με την ομώνυμη ομάδα με τη δέουσα προσοχή και προσήλωση και το όφελος ήταν διπλό: αφενός σημείωσε μια πολύ εύκολη νίκη με 83-54, την ένατη σε δέκα αγώνες πρωταθλήματος και αφετέρου ο Γιώργος Μπαρτζώκας κατάφερε να ξεκουράσει παίκτες που χρειάζονταν ανάσες.

Πρωτίστως στον Φαλ, ενώ ο Γκος αν κι έτοιμος επιλέχθηκε να μη χρησιμοποιηθεί καθώς προέρχεται από τραυματισμό. Ξεκούραση και για τον Πίτερς που έμεινε στην Αθήνα, όπως και ο ΜακΚίσικ, με τον τεχνικό των «ερυθρόλευκων» να δίνει χρόνο συμμετοχές μέχρι και στον έφηβο Ροζακέα, τον μόνο που δεν σκόραρε από τους φιλοξενούμενους.

Πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, που έπαιξε για 25 λεπτά και φόρτωσε το θεσσαλικό καλάθι με 21 πόντους και κατέβασε 21 ριμπάουντ, εκ των οποίων τα 9 επιθετικά, ενώ μοίρασε και 2 μπλοκ.

Ο Κάναν πρόσθεσε 16 πόντους χωρίς να ιδρώσει (4/7 τρίποντα), ενώ 12 πόντους, 5 ριμπάουντ και 7 ασίστ έδωσε ο Σίκμα, με τον Λαρεντζάκη, που έπαιξε ασθενής, να σταματά στους 11 πόντους.

Για την Καρδίτσα πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Κλάσεν με 12 πόντους, όλους με τρίποντα (4), ενώ ο έτερος «διψήφιος» των γηπεδούχων, ο Μπιουκάναν, μέτρησε 10 πόντους.