Skip to main content

Ο ΠΑΟΚ τη νίκη, ο Βόλος τις εντυπώσεις και τις διαμαρτυρίες

Ο «Δικέφαλος» επιβλήθηκε των Θεσσαλών στην Τούμπα 1-0 για το Κύπελλο Ελλάδας με τους φιλοξενούμενους να φωνάζουν για το ακυρωμένο γκολ του Μωραΐτη

Ο ΠΑΟΚ νίκησε με 1-0 τον πολύ ανταγωνιστικό Βόλο στο γήπεδο της Τούμπας, στο πρώτο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Μερικές ημέρες μετά την ισοπαλία με τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα οι Θεσσαλοί έβαλαν δύσκολα και στον «Δικέφαλο» συνεχίζοντας την αγωνιστική βελτίωση που ξεκίνησε επί ημερών Άνχελ Λόπεθ.

Ο Βόλος βρήκε γκολ με τον Ενγκίν στο 9ο αλλά αυτό ακυρώθηκε μετά τη σύμφωνη γνώμη βοηθού και VAR. Μια ατομική ενέργεια του Κωνσταντέλια σταμάτησε στον Κόστιτς στο 37΄, αλλά στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο Κίτσος ανέτρεψε τον Ντεσπόντοφ και ο Σβαμπ έγραψε το 1-0 στο 45΄+1.

Ο Λόπεθ έκανε αλλαγές στο δεύτερο μέρος και ο Βόλος έγινε πιο πιεστικός, χάνοντας ευκαιρίες με τους Κορνέ (47΄, 52΄) και Μανουέλ Γκαρσία (55΄).

Στο 69ο λεπτό ο Μωραΐτης πέτυχε γκολ με κεφαλιά αλλά με μια πολύ τραβηγμένη απόφαση ο διαιτητής Ευαγγέλου το ακύρωσε για επιθετικό φάουλ στον Βιεϊρίνια, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των ανθρώπων του Βόλου.

Μετά το πέρας της συνάντησης μάλιστα ο σύλλογος της Μαγνησίας εξέδωσε ανακοίνωση διαμαρτυρίας, προτρέποντας τους Έλληνες διαιτητές να… συνεχίσουν την αποχή τους, κάνοντας λόγο για αλλοίωση αποτελέσματος.

Η ανακοίνωση:

«Ντροπή για την Ελληνική διαιτησία αποτελεί η ακύρωση κανονικού γκολ του Βόλου στο ματς με τον ΠΑΟΚ. Και μάλιστα σε ένα αγώνα κυπέλλου, όπου δεν υπάρχει βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Λυπούμαστε πολύ που το λέμε, αλλά καλό θα ήταν η απεργία των διαιτητών να γίνει διαρκείας. Άλλωστε με διαιτησίες σαν και τη σημερινή δεν έχει τίποτα να κερδίσει το Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ντροπή για άλλη μία φορά, καθώς υπάρχει ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος».