Skip to main content

Σε απολογία Ολυμπιακός και άλλες τρεις ΠΑΕ

Οι «ερυθρόλευκοι» ρισκάρουν νέα ποινή αποκλεισμού της έδρας τους για 2 έως 4 αγώνες αλλά και υψηλότατο πρόστιμο

Ο αθλητικός δικαστής της Σούπερ Λίγκας κάλεσε σε απολογία για την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου τέσσερις ΠΑΕ, για τις αναμετρήσεις της 13ης αγωνιστικής.

Συγκεκριμένα, ενώπιον του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού οργάνου θα παραστούν για να δώσουν εξηγήσεις για τη συμπεριφορά των οπαδών τους οι ΑΕΚ για τον αγώνα με τον Άρη, Ολυμπιακός για τα επεισόδια στο παιχνίδι με τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό στάδιο, ο Παναθηναϊκός για τη συνάντηση με τον ΟΦΗ και ΠΑΣ Γιάννινα για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο, στο Περιστέρι.

Τον μεγαλύτερο κίνδυνο από τους κληθέντες συλλόγους, βάσει των άρθρων κλήσης σε απολογία, αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός, ο οποίος ενδέχεται να τιμωρηθεί με αποκλεισμό της έδρας του που θα κυμαίνεται από δύο έως τέσσερις αγωνιστικές.

Οι «ερυθρόλευκοι» κλήθηκαν «επί παραβάσει των άρθρων 1, 5 επ, 14 παρ. 1, 2, 3 και 4 περ. β΄, 15 παρ. 1 περ. α’, γ’, 2 περ. α’, 3 περ. Ι α’, ε’, ΙΙΙ, 4 περ. α’, β’ του Π.Κ. της ΕΠΟ».

Εκτός της τιμωρίας έδρας πιθανό είναι κι ένα μεγάλο πρόστιμο, που θα ξεκινάει από 50.000 ευρώ και θα μπορούσε να φτάσει ακόμα και στις 250.000 ευρώ.

Η πειραϊκή ομάδα χρωστά άλλη μια αγωνιστική από την προηγούμενη τιμωρία της για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, την οποία θα εκτίσει στο ντέρμπι της νέας χρονιάς με την ΑΕΚ.