Skip to main content

Ο Βίντα έλυσε για την ΑΕΚ τον γρίφο του Άρη

SUPER LEAGUE / ΑΕΚ – ΑΡΗΣ (LATO KLODIAN / EUROKINISSI)

Με γκολ του Κροάτη στόπερ η Ένωση επιβλήθηκε 1-0 επί των «κιτρίνων» στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο του φετινού πρωταθλήματος η ΑΕΚ, παραμένοντας σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή και τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό. Η Ένωση επιβλήθηκε στην Opap Arena επί του Άρη με 1-0 χάρη σε γκολ του Ντομαγκόι Βίντα, με τον Κροάτη κεντρικό αμυντικό να λύνει τον γόρδιο δεσμό της άμυνας των «κιτρίνων».

Στο πρώτο ημίχρονο ο Άρης απείλησε στο 6′ με το άστοχο τετ α τετ του Οντουμπάτζο, με την ΑΕΚ να απαντά στο 19′ όταν ο Φαμπιάνο έδιωξε πάνω στην γραμμή το σουτ του Πινέδα.

Η μεγάλη στιγμή των γηπεδούχων ήρθε στο 38′ όταν το σουτ του Μάνταλου απέκρουσε ο Κουέστα, με την μπάλα να σταματά στο δοκάρι. Ο Μορόν στο 44′ σπατάλησε μια μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους, σουτάροντας εντελώς άστοχα από πλεονεκτική θέση.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ δεν έβρισκε λύσεις αλλά στο 59′ μίλησε η κλάση του Μάνταλου και η προσωπικότητα του Βίντα. Υπέροχη εκτέλεση κόρνερ από τον Έλληνα μέσο, φοβερό άλμα και υπέροχη κεφαλιά από τον Κροάτη στόπερ για το 1-0. Μάλιστα, στο 65′ ο Κουέστα είπε όχι σε κεφαλιά του Πόνσε για το 2-0.

O Άρης από το 70′ και έπειτα πήρε περισσότερα ρίσκα, έγινε πιο επιθετικός και μέχρι το φινάλε του ματς είχε τρεις τελικές. Από καλές θέσεις αλλά χωρίς ποιότητα στην εκτέλεση, με τους Οντουμπάτζο, Κάρλσον και Ζαμόρα να μην μπορούν να τις αξιοποιήσουν.

Η ΑΕΚ κράτησε μέχρι τέλους το 1-0, κατακτώντας ακόμη ένα ”τρίποντο” στη φετινή σεζόν.

Η βαθμολογία: Παναθηναϊκός 31, ΑΕΚ 30, ΠΑΟΚ 29, Ολυμπιακός 28, Άρης 20, Αστέρας Τρίπολης 17, Λαμία 16, ΟΦΗ 15, Πανσερραϊκός 13, Ατρόμητος 12, Βόλος 11, Παναιτωλικός 9, ΠΑΣ Γιάννινα 8, Κηφισιά 6.