Skip to main content

Ο Ντε Χέα στο στόχαστρο της Νιούκαστλ

Οι «Καρακάξες» έχασαν με τραυματισμό στον ώμο τον βασικό τερματοφύλακά τους και αναζητούν έναν έμπειρο γκολκίπερ

Την ευκαιρία να αποκτήσει τον Νταβίντ ντε Χέα με ελεύθερη μεταγραφή έχει η Νιούκαστλ. Οι «Καρακάξες» δέχθηκαν μεγάλο πλήγμα στη θέση των τερματοφυλάκων, καθώς ο Νικ Πόουπ εξάρθρωσε τον ώμο του κατά τη διάρκεια της νίκης (1-0) με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το βράδυ του Σαββάτου.

Η επιστροφή του προσδιορίζεται για τον Απρίλιο, ενώ ο παίκτης θα αποφασίσει εάν θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση αργότερα αυτή την εβδομάδα. Παρά τους δεσμούς με τον Άαρον Ράμσντεϊλ της Άρσεναλ, η Νιούκαστλ τον βλέπει ως μακροπρόθεσμο στόχο και μια μετακόμιση τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου φαίνεται απίθανη, δεδομένης της απροθυμίας των «Κανονιέρηδων» να την εγκρίνουν πριν το τέλος της σεζόν.

Αν και υπάρχει μια σκέψη η Νιούκαστλ να συνεχίσει με τον αναπληρωματικό Μάρτιν Ντουμπράβκα, έχει παρουσιαστεί μια εναλλακτική λύση με τον Ντε Χέα, ο οποίος θα προτιμούσε η επόμενη ομάδα του να είναι ευρωπαϊκή και, ιδανικά, να συμμετέχει στο Champions League.

Ο Ισπανός τερματοφύλακας δεν έχει βιαστεί να αποφασίσει για το μέλλον του μετά την αποχώρησή του από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο τέλος του συμβολαίου του το καλοκαίρι, απορρίπτοντας τις προτάσεις από την Αλ Νασρ του Κριστιάνο Ρονάλντο στη σαουδαραβική Pro League. Οι ιδιοκτήτες της Νιούκαστλ, το κρατικό ταμείο επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας (PIF) γνωρίζουν τον Ντε Χέα από τις πρόσφατες συζητήσεις.

Ο 33χρονος εμφανίστηκε πρόσφατα επίσης ως επιλογή για την αμερικανική Ίντερ Μαϊάμι του Λιονέλ Μέσι. Μέρος της απροθυμίας της Νιούκαστλ να ξοδέψει πολλά για έναν νέο τερματοφύλακα τον Ιανουάριο οφείλεται στους περιορισμούς του οικονομικό Fair Play.

Για παρόμοιους λόγους, ελπίζει η Μάντσεστερ Σίτι να συμφωνήσει σε έναν αρχικό δανεισμό για τον μέσο Κάλβιν Φίλιπς, αλλά αυτό θα απαιτήσει τη δεύτερη από τις δύο εγχώριες θέσεις δανεισμού, μιας και η άλλη έχει καλυφθεί από τον Λιούις Χολ της Τσέλσι.

Ως εκ τούτου, μια κίνηση για έναν ελεύθερο ποδοσφαιριστή όπως ο Ντε Χέα θα ήταν πιο εφικτή για τη Νιούκαστλ, η οποία λογικά δεν θα στραφεί στη λύση δανεισμού. Αντ΄ αυτού, θα μπορούσε να υπογράψει με τον Ισπανό βραχυπρόθεσμο συμβόλαιο.