Skip to main content

Δεν θέλει Νιούκαστλ ο Νέβες

Ο Πορτογάλος μέσος διέψευσε τη φημολογία που τον ήθελε να επιστρέφει στην Αγγλία τον Ιανουάριο για λογαριασμό της Νιούκαστλ

Το περασμένο καλοκαίρι το όνομά του απασχόλησε αρκετά, όχι μόνο την Αγγλία αλλά την Ευρώπη γενικότερα, αφού η απόφαση του Ρούμπεν Νέβες να εγκαταλείψει την Premier Λεαγθε για να παίξει στη Σαουδική Αραβία, σε ηλικία 26 ετών, προκάλεσε ερωτηματικά.

Η επιλογή του πρώην παίκτη της Γουλβς αμφισβητήθηκε και ο ίδιος κατηγορήθηκε ότι επέλεξε βάσει χρημάτων. Λίγους μήνες μετά την άφιξή του στο βασίλειο του Κόλπου, ο Πορτογάλος διεθνής μέσος συζητήθηκε γι΄ άλλο λόγο.

Η ομάδα του, Αλ-Χιλάλ και η Νιούκαστλ ανήκουν στον ίδιο ιδιοκτήτη. Έτσι, πολλοί πίστεψαν σε δανεισμό του στις «Καρακάξες» τη χειμερινή περίοδο, καθώς ο αγγλικός σύλλογος είδε τον Σάντρο Τονάλι να τιμωρείται (λόγω στοιχηματισμού) για ολόκληρη την εφετινή περίοδο.

Η φημολογία έγινε τόσο έντονη ώστε μεγάλο μέρος των ομάδων της αγγλικής Λίγκας έκανε πρόταση, που δεν πέρασε για μία ψήφο, να αποτραπούν οι δανεισμοί παικτών μεταξύ δύο συλλόγων με τον ίδιο ιδιοκτήτη.

Ένα ενδεχόμενο που ο άλλοτε ποδοσφαιριστής της Πόρτο διέψευσε, μιλώντας στο μικρόφωνο του BBC.

«Δεν θα πάω εκεί. Νομίζω ότι αυτές είναι φήμες λόγω του ιδιοκτήτη των συλλόγων φυσικά, και επειδή έπαιξα και στην Αγγλία. Υπήρχε ενδιαφέρον από τη Νιούκαστλ και πριν αλλά είμαι πολύ χαρούμενος εδώ, η οικογένειά μου είναι πολύ χαρούμενη, οπότε περνάω καλά», είπε ο Νέβες.