Skip to main content

Η ΑΕΚ… πάτησε την Μπράιτον αλλά έχασε και τώρα τελικός στο Άμστερνταμ

(KLODIAN LATO / EUROKINISSI)

Η Ένωση σπατάλησε πολλές ευκαιρίες, δέχθηκε ένα φτηνό γκολ, έχασε από τους Άγγλους με 1-0 και αποκλείστηκε από την συνέχεια του Europa League. Όλα τα λεφτά για την τρίτη θέση το ματς κόντρα στον Άγιαξ.

Ήταν ανώτερη, ήταν πιο δημιουργική, κυριάρχησε, έφτιαξε πολλές ευκαιρίες αλλά τις σπατάλησε και από ένα λάθος του Σιμάνσκι και την αποβολή του Γκατσίνοβιτς, η ΑΕΚ ηττήθηκε απόψε στη Νέα Φιλαδέλφεια από την Μπράιτον με 1-0 και αποκλείστηκε από την συνέχεια του Europa League.

H AEK στο πρώτο ημίχρονο ήταν εξαιρετική, απειλήθηκε ουσιαστικά μόνο στο 2′ όταν ο Στάνκοβιτς νίκησε στο τετ α τετ τον Φέργκιουσον και έπειτα ήταν εκείνη που δημιούργησε πολλές ευκαιρίες αλλά δεν κατάφερε να τις αξιοποιήσει. Το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα παρουσίασε ένα απόλυτα ανταγωνιστικό πρόσωπο, με τον Πινέδα να απειλεί τρεις φορές από το 14′ μέχρι 18′.

Ο Γκατσίνοβιτς στο 20′ σούταρε άουτ, ενώ ο Φερμπρούγκεν στο 30′ απέκρουσε το σουτ του Τσούμπερ. Στο 35′ ο Πινέδα δεν βρήκε στόχο έπειτα από ατομική ενέργεια και η τεράστια ευκαιρία ήρθε στο 44′. Ο Τσούμπερ σημάδεψε το δοκάρι και στην συνέχεια της φάσης ο Γκατσίνοβιτς με το κεφάλι έστειλε την μπάλα άουτ.

Η Ένωση μπήκε φουριόζα και στο δεύτερο μέρος, ο Φερμπρούγκεν απέκρουσε το δυνατό σουτ του Γκατσίνοβιτς στο 52′ αλλά κόντρα στην ροή του αγώνα η Μπράιτον κέρδισε πέναλτι στο 54′ σε ανατροπή του Σιμάνσκι στον Ζοάο Πέδρο. Ο Βραζιλιάνος φορ ανέλαβε την εκτέλεση και άνοιξε το σκορ.

Οι αναποδιές δεν τελείωσαν εκεί για την ΑΕΚ. καθώς ο Γκατσίνοβιτς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη στο 65′. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα η ελληνική ομάδα έβγαλε αντίδραση και έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία με τον Πινέδα στο 74′. Ο Βίντα στο 90′ σημάδεψε άστοχα με το κεφάλι και παρά την τιτάνια προσπάθεια η ομάδα του Αλμέιδα δεν κατάφερε να σκοράρει και το 1-0 υπέρ της Μπράιτον έμεινε μέχρι το τελικό σφύριγμα.

Μετά από αυτή την ήττα η ΑΕΚ αποκλείστηκε από την συνέχεια του Europa League. Όσον αφορά την τρίτη θέση που οδηγεί στο Conference League, στην τελευταία αγωνιστική κόντρα στον Άγιαξ στο Άμστερνταμ δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χάσει η Ένωση και το αν θα ζητά νίκη ή έστω ισοπαλία θα κριθεί από την αποψινή αναμέτρηση του Αίαντα κόντρα στην Μαρσέιγ.