Skip to main content

Αλμέιδα: Να κοιτάξουμε ξανά στα μάτια την Μπράιτον

Ο τεχνικός της ΑΕΚ υπογράμμισε ότι η ομάδα του θα πρέπει να είναι εύστοχη στις ευκαιρίες που θα βρει

Με οδηγό τη νίκη στο «Άμεξ» πριν από δύο μήνες, η ΑΕΚ περιμένει αύριο (30/11, 19:45) στην OPAP Arena την Μπράιτον, στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League.

Ο αγώνας με την αγγλική ομάδα, την οποία η Ένωση είχε νικήσει (3-2) στο σπίτι της, είναι κομβικής σημασίας για τους «κιτρινόμαυρους», καθώς μετά από το «διπλό» στην Αγγλία και την ισοπαλία με τον Άγιαξ γνώρισε δύο συνεχείς ήττες από τη Μαρσέιγ, μένοντας καθηλωμένη στους 4 βαθμούς.

«Στόχος μας είναι να κοιτάξουμε και πάλι στα μάτια την Μπράιτον, όπως κάναμε και στον πρώτο αγώνα. Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα 11 εναντίον 11, συνεπώς όλα μπορούν να συμβούν. Θα πρέπει να παίξουμε με τον ίδιο τρόπο, απέναντι σε έναν αντίπαλο που πραγματικά είναι δύσκολος», σχολίασε στη συνέντευξη Τύπου ο Ματίας Αλμέιδα.

«Έπειτα, παίζοντας με τον ίδιο τρόπο, θα πρέπει να είμαστε πιο εύστοχοι στις λίγες ευκαιρίες που δημιουργούνται σε αυτές τις διοργανώσεις. Έχουμε πάρα πολλή όρεξη, θέλουμε να κερδίσουμε ένα παιχνίδι στην έδρα μας, οπότε το αυριανό θα είναι ένα μεγάλο παιχνίδι».

Στις υπόλοιπες τοποθετήσεις του, ο «Πελάδο» μίλησε για:

Το έμψυχο δυναμικό της ομάδας του:

«Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές μου. Με αυτούς πέρσι κατακτήσαμε το πρωτάθλημα, το οποίο μας έχει δώσει την ευκαιρία να βρισκόμαστε σήμερα εδώ. Αγωνιζόμαστε εναντίον αντιπάλων με πολύ μεγαλύτερο προϋπολογισμό, αλλά, όσο το επιτρέπουν οι αριθμοί, εμείς θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε τις πιθανότητες μας για πρόκριση».

Τους τραυματισμούς:

«Όταν επιστρέφουν από τραυματισμούς οι ποδοσφαιριστές, πρέπει να τους προστατεύουμε. Αντιμετωπίσαμε αρκετά προβλήματα και δεν θέλουμε να επαναληφθεί κάτι τέτοιο. Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με το ιατρικό επιτελείο, βλέπουμε τα φορτία των παικτών και ξέρουμε πότε κάποιος είναι επιβαρυμένος. Όσον αφορά το αυριανό ματς, μετά την σημερινή προπόνηση θα αποφασίσω ποιοι θα είναι αυτοί που θα ξεκινήσουν και ποιο πλάνο θα ακολουθήσουμε».

Τον Πιζάρο:

«Δεν είναι εύκολο να αλλάξει από τη μία μέρα στην άλλη τρόπο παιχνιδιού ανάμεσα σε διαφορετικά πρωταθλήματα. Σιγά-σιγά αρχίζει να δίνει, ξέρει και ο ίδιος ότι πρέπει να είναι υπομονετικός. Όταν χρειαστεί να είναι έτοιμος στις σημαντικές στιγμές, θα είναι έτοιμος. Όπου κι αν βρέθηκε ήταν πρωταθλητής, και εδώ θα κάνει το ίδιο».

Από τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ στη συνέντευξη Τύπου παρέστη ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς.

«Χαίρομαι πολύ να μπορώ να βοηθάω την ομάδα μου με την απόδοσή μου. Είναι πολύ σημαντικό, βέβαια, να έχει όλη η ομάδα καλή απόδοση», είπε ο έμπειρος τερματοφύλακας.

«Αύριο θα κάνουμε το παν καθώς χρειαζόμαστε αυτή τη νίκη για να μείνουμε στη μάχη της διεκδίκησης των πρώτων δύο θέσεων. Είναι αλήθεια ότι βρεθήκαμε σε έναν όμιλο ο οποίος είναι επιπέδου Champions League, όμως αποδείξαμε ότι μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και το ίδιο πρέπει να κάνουμε αύριο», συμπλήρωσε.