Skip to main content

Η IFAB ξεκινά δοκιμαστικά την προσωρινή αποβολή

Αυτή δεν θα είναι πάντως η μοναδική αλλαγή που προωθείται καθώς στο σχεδιασμό περιλαμβάνεται αυστηροποίηση ποινών για παίκτες που έχουν απρεπή συμπεριφορά

Το Συμβούλιο της Διεθνούς Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ανοίγει τις πόρτες στον κανονισμό της προσωρινής αποβολής, που αφορά διαμαρτυρίες και συγκεκριμένες παραβάσεις στα παιχνίδια, καθώς αφού σημείωσε την επιτυχή υιοθέτησή του στο ποδόσφαιρο βάσης, ελπίζει σε δοκιμή του και σε υψηλότερο επίπεδο.

Αυτό συζητήθηκε στην ετήσια συνάντηση (ABM) της IFAB, του οργάνου που θεσπίζει τους κανόνες του ποδοσφαίρου, η οποία επικεντρώθηκε σε μέτρα για τη βελτίωση της συμπεριφοράς των παικτών και των προπονητών και την αύξηση σεβασμού προς τους διαιτητές του αγώνα.

Από αυτή την άποψη, υπάρχει επίσης πρόταση δοκιμής με ένα σύστημα που επιτρέπει μόνο στον αρχηγό της ομάδας να πλησιάζει τον διαιτητή, κι αυτό σε ορισμένες σημαντικές αγωνιστικές καταστάσεις.

Επίσης, μεταξύ των μέτρων που συζητήθηκαν είναι η πιο αυστηρή εφαρμογή του κανονισμού σε ποδοσφαιριστές και προπονητές που επιδεικνύουν ασεβή συμπεριφορά, προκειμένου να επιτευχθεί καλύτερη διαχείριση των αγώνων στον αγωνιστικό χώρο.

Στο τεχνολογικό μέτωπο αναφέρθηκε το θετικό αποτέλεσμα των δοκιμών με κάμερες σώματος για διαιτητές για την αποθάρρυνση της επιθετικής συμπεριφοράς και συμφωνήθηκε η ανάγκη βελτίωσης των συστημάτων ελέγχου οφσάιντ.

Τέλος, η ABM θα προτείνει στην ετήσια γενική συνέλευση, στις 2 Μαρτίου 2024, να συμπεριλάβει στους κανόνες του παιχνιδιού ότι ο διαιτητής θα κοινοποιεί την απόφασή του στο τέλος του ελέγχου VAR.