Skip to main content

Σύλληψη οπαδών για μισογυνικές εκφράσεις σε διαιτητή

Το περιστατικό συνέβη στο χθεσινό αγώνα της Μπέρμιγχαμ με τη Σέφιλντ Γουένσντεϊ για τη 17η αγωνιστική στην αγγλική Championship

Δύο οπαδοί συνελήφθησαν για φερόμενες μισογυνικές φωνές προς τη διαιτητή Ρεμπέκα Γουέλτς, κατά τη διάρκεια του χθεσινού εντός έδρας αγώνα της Μπέρμιγχαμ Σίτι με τη Σέφιλντ Γουένσντεϊ.

Η αστυνομία των West Midlands επιβεβαίωσε ότι δύο 17χρονοι τέθηκαν υπό κράτηση, «με την υποψία για παραβίαση της δημόσιας τάξης». Η Μπέρμιγχαμ δήλωσε «βαθιά απογοητευμένη», καθώς είχε προειδοποιήσει τους οπαδούς για τη συμπεριφορά τους πριν από το παιχνίδι.

Μια ανακοίνωση του συλλόγου, που εκδόθηκε πριν από τον αγώνα με τη Σέφιλντ Γουένσντεϊ, ανέφερε ότι η Γουέλτς αντιμετώπισε «σεξιστικές και μισογυνικές» φωνές κατά τη διάρκεια του προηγούμενου παιχνιδιού της στο «Σεντ Άντριους», εναντίον της Πρέστον, ζητώντας την προσοχή των φίλων της ομάδας.

Η Γουέλτς έγινε η πρώτη γυναίκα που διαιτήτευσε αγώνα ανδρικού πρωταθλήματος όταν ανέλαβε την ευθύνη του συγκεκριμένου παιχνιδιού, στις 21 Ιανουαρίου 2023.

Για την Ιστορία, η Μπέρμιγχαμ νίκησε χθες την ουραγό Σέφιλντ Γουένσντεϊ με 2-1 και ανέβηκε στους 22 βαθμούς και τη 14η θέση, ενώ η αντίπαλός της έχει συγκομιδή μόλις 6 πόντων ύστερα από 17 αγωνιστικές και είναι 24η (τελευταία).

naftemporiki.gr