Skip to main content

Ο Τσάβι αποκαλύπτει το σχέδιο της FIFA

Ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα φανέρωσε το σχέδιο της διεθνούς ομοσπονδίας για το θέμα του αγωνιστικού ημερολογίου που έχει φτάσει τους παίκτες στα σωματικά όριά τους

Ένα μόνο διάλειμμα για τις Εθνικές ομάδες, ολόκληρη στο τέλος της σεζόν και χωρίς να διακοπεί η συλλογική σεζόν: αυτή είναι η λύση που σκέφτεται η FIFA, σύμφωνα με τον προπονητή της Μπαρτσελόνα Τσάβι Ερνάντεθ.

Ο Καταλανός τεχνικός έχασε τον Γκάβι για όλη την αγωνιστική περίοδο, όταν ο 19χρονος άσους του υπέστη ρήξη χιαστών στον πρόσφατο αγώνα της Εθνικής Ισπανίας με τη Γεωργία για τα προκριματικά του Euro 2024.

Ωστόσο, ο ίδιος δεν θέλησε να εμπλακεί σε καμία αντιπαράθεση με τον Ίβηρα ομοσπονδιακό τεχνικό. «Έχω άριστες σχέσεις με τον Ντε λα Φουέντε, με πήρε τηλέφωνο τη Δευτέρα ή την Τρίτη και μιλήσαμε. Δεν βλέπω πρόβλημα τεχνικής διαχείρισης, αλλά περισσότερο ημερολογιακό. Είναι ένα πολύ απαιτητικό πρόγραμμα, πέρα ​​από το ότι είναι τυχαίος τραυματισμός, κακή τύχη. Είναι απλώς θέμα πάρα πολλών αγώνων», εξήγησε ο Τσάβι.

Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα αποκάλυψε στη συνέχεια: «Η FIFA ήδη αξιολογεί την πιθανότητα να εργαστεί ο παίκτης για εννέα ή οκτώ συνεχόμενους μήνες στο σύλλογο και στη συνέχεια όποιος πρέπει να πάει στην Εθνική ομάδα θα πρέπει να πάει εκεί για δύο μήνες. Έτσι θα γλιτώναμε πολλά ταξίδια: εννέα μήνες με το σύλλογο, δύο μήνες με την Εθνική κι έναν σε διακοπές».

Τους τελευταίους μήνες το Συμβούλιο της FIFA είχε επισημοποιήσει κάποιες αλλαγές σχετικά με τις διεθνείς διακοπές. Η κυριότερη αφορά συγκεκριμένα ένα νέο «εκτεταμένο» παράθυρο 16 ημερών με μέγιστο τέσσερις αγώνες, που θα καθιερωθεί από το 2026 και θα διεξάγεται από τα τέλη Σεπτεμβρίου έως τις αρχές Οκτωβρίου.

naftemporiki.gr