Skip to main content

Ισόπαλη η τιτανομαχία της Σίτι με τη Λίβερπουλ

Action Images via Reuters/Jason Cairnduff

Ο Χάαλαντ έγραψε ακόμα ένα ρεκόρ σήμερα καθώς έγινε ο παίκτης που έφτασε στα 50 γκολ με τους λιγότερους αγώνες (48) στο πρωτάθλημα

Ένα γκολ από τον Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ στο 80ό λεπτό εξασφάλισε στη Λίβερπουλ ισοπαλία 1-1 με την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι στο «Έτιχαντ», κρατώντας την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έναν βαθμό μακριά από την πρώτη θέση στην κούρσα για τον τίτλο της Premier League.

Η ισοπαλία έληξε ένα αξιοσημείωτο σερί 23 νικών στην έδρα της Σίτι, σε όλες τις διοργανώσεις, η οποία βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 29 βαθμούς μετά από 13 αγώνες, ενώ οι «Κόκκινοι» έχουν 28.

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ, ο οποίος βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ με 14 γκολ, έγινε ο παίκτης που έφτασε πιο γρήγορα τα 50 γκολ στην Premier League, όταν άνοιξε το σκορ στο 27΄ με ένα σουτ με το αριστερό πόδι, μετά από κακή απομάκρυνση του τερματοφύλακα Άλισον Μπέκερ.

Ο 23χρονος Νορβηγός χρειάστηκε μόλις 48 παιχνίδια για να φτάσει τα 50 τέρματα, καταρρίπτοντας το ρεκόρ του Άντι Κόουλ που τα πέτυχε σε 65 αγώνες.

Η Σίτι κρατούσε τη νίκη ως το 80ό λεπτό, όταν ο Μοχάμεντ Σαλάχ βρήκε τον αμυντικό της ομάδας του στην άκρη της περιοχής κι εκείνος με ένα συρτό σουτ στη γωνία του Έντερσον βούβανε το «Έτιχαντ».

Ο Κώστας Τσιμίκας αγωνίστηκε βασικός για τη Λίβερπουλ σε όλη τη διάρκεια του ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής.