Skip to main content

Γαλλική γκρίνια για έλλειψη goal-line technology στο παιχνίδι με την Ελλάδα

REUTERS/Louisa Gouliamaki

Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ και ο Αντουάν Γκριζμάν στάθηκαν στην μεγάλη ευκαιρία των ''τρικολόρ'' στο φινάλε του ματς, όπου ο VAR αποφάσισε πως η μπάλα δεν πέρασε την γραμμή της ελληνικής εστίας.

Η Γαλλία τα βρήκε σκούρα απέναντι στην Ελλάδα, κινδύνευσε με την πρώτη της ήττα στα προκριματικά για το  Euro 2024 και μετά το τέλος του αγώνα τόσο ο προπονητής, Ντιντιέ Ντεσάμπ, όσο και ο αρχηγός, Αντουάν Γκριζμάν, στάθηκαν στην έλλειψη goal-line technology.

Για την φάση στο 90′, όπου η μπάλα κατέληξε δύο φορές στα δοκάρια της «γαλανόλευκης» και έκανε μια πορεία πάνω από την γραμμή, όπου δεν υπάρχει πλάνο που να επιβεβαιώνει πως πέρασε ολόκληρη.

«Έλειψε το goal – line technology. Η UEFA έχει πολλά χρήματα και δεν μπορεί να τα κάνει όλα σωστά για να ξέρουμε “υπάρχει γκολ ή όχι;”. Πρέπει να ζητήσουμε λίγο περισσότερα από την UEFA. Εάν θέλουν να παίζουμε πολλά παιχνίδια, πρέπει να τους ζητήσουμε περισσότερη τεχνολογία», τόνισε από την πλευρά του ο Γκριζμάν ενώ ο Ντεσάμπ συμπλήρωσε:

«Αυτό που ήδη μετανιώνω είναι ότι βρισκόμαστε σε διεθνές επίπεδο. Θα μπορούσε να ήταν το ίδιο ματς με μια πρόκριση να διακυβεύεται και να υπήρχε ένα γήπεδο όπου δεν υπάρχει goal – line technology, είναι λίγο…

Η Ελλάδα έβαλε «στοπ» στην προέλαση της Γαλλίας

Γιατί δεν υπήρχε τέτοια τεχνολογία; Επειδή είναι ακριβή. Προφανώς είναι ασυνεπές σε σχέση με τις απαιτήσεις του υψηλού επιπέδου. Βάζω τον εαυτό μου στη θέση των διαιτητών, υποφέρουν. Ο άνθρωπος του VAR είναι 99% σίγουρος ότι είναι μέσα, αλλά παραμένει 1% γιατί με την εικόνα ποτέ δεν ξέρεις.

Αυτό δεν έχει καμία επίδραση, εκτός από το ότι ήταν ένας ακόμη αγώνας που θα μπορούσε να κερδιθεί και τι σημαίνει αυτό: θα είχαμε μεγάλη επιτυχία αν είμαστε σίγουροι ότι ήμασταν πρώτοι στην κατάταξη της FIFA στο τέλος της χρονιάς. Φυσικά, το γεγονός ότι δεν υπήρχε goal – line technology δεν ήταν αυτό που μας έκανε να δεχθούμε δύο γκολ. Αλλά κάναμε ό,τι ήταν απαραίτητο για να επιστρέψουμε και να πάρουμε τη νίκη».