Skip to main content

WRC: Ο Ροβάνπερα δεν θα αγωνιστεί σε όλους τους γύρους το 2024

Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Ο 23χρονος παγκόσμιος πρωταθλητής χρειάζεται λίγο χρόνο ξεκούρασης για να επιστρέψει πλήρως και να διεκδικήσει εκ νέου τον τίτλο.

Ο Φινλανδός Κάλε Ροβάνπερα, δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στο WRC, θα συμμετάσχει μερικώς στο παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2024, ανακοίνωσε η ομάδα του, Toyota, μαζί με τον Γάλλο Σεμπαστιέν Οζιέ, που επίσης συμμετέχει σε μερικό πρόγραμμα για τρίτη συνεχή χρονιά.

«Ο κύριος λόγος είναι ότι οδηγώ αυτοκίνητα Ράλι εδώ και 15 χρόνια, που είναι πολύς καιρός, κι ενώ οι τελευταίες σεζόν ήταν φυσικά εξαιρετικές, ήταν επίσης πολύ απαιτητικές ψυχικά και σωματικά», εξήγησε ο Φινλανδός σε δήλωσή του.

Μόλις 23 ετών, ο Ροβάνπερα ξεκίνησε να κάνει Ράλι με τον πατέρα του Χάρι, επίσης πρώην οδηγός Ράλι, σε ηλικία 8 ετών.

«Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να χρειαστώ έναν χρόνο για να γεμίσω τις μπαταρίες, προτού επιστρέψω πλήρως για να παλέψω ξανά για το πρωτάθλημα», πρόσθεσε ο πρωταθλητής, ο οποίος υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο με την ιαπωνική ομάδα που κυριαρχεί στο παγκόσμιο στερέωμα.

Έχοντας γίνει πέρυσι, σε ηλικία 22 ετών, ο νεότερος πρωταθλητής στην ιστορία του WRC, η καριέρα του Ροβάνπερα στην κορυφαία κατηγορία χαρακτηρίζεται, προς το παρόν, από αρκετά πρώιμα ρεκόρ.

Ο Σκανδιναβός έγινε το 2020 ο νεότερος που ανέβηκε στο βάθρο του WRC (Σουηδία), μετά ο νεότερος επικεφαλής μιας εκδήλωσης την ίδια χρονιά, ο νεότερος πρωτοπόρος στην κατάταξη και ο νεότερος νικητής ενός γύρου WRC, εκθρονίζοντας το 2021 τον συμπατριώτη του Γιάρι Λάτβαλα, αφεντικό του τώρα στην Toyota.

«Το ταλέντο του είναι αδιαμφισβήτητο, το έχει αποδείξει τις τελευταίες σεζόν όντας εξαιρετικά αποτελεσματικός», δήλωσε στο AFP ο Γάλλος Σεμπαστιέν Οζιέ, ο οποίος θα συμμετάσχει επίσης σε ένα μερικό πρόγραμμα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με την Toyota.

«Αλλά αυτό που ελκύει περισσότερο παρά το νεαρό της ηλικίας του είναι η ωριμότητά του (…) και η απόφασή του το αποδεικνύει», αναγνώρισε επίσης ο οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, σε συνέντευξή του στο περιθώριο της παρουσίασης των πληρωμάτων του Ιάπωνα κατασκευαστή για το 2024.

Εκτός από τους Οζιέ και Ροβάνπερα, η Toyota θα αγωνιστεί του χρόνου με τον Βρετανό Έλφιν Έβανς, δεύτερο φέτος και τον Ιάπωνα Τακαμότο Κατσούτα, ο οποίος θα τρέξει ολόκληρη τη σεζόν.

Πηγή: AFP