Skip to main content

Αγγλία: «Ναι» από τον δήμαρχο για το γήπεδο της Τσέλσι

Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, έδωσε σήμερα την έγκρισή του στο σχέδιο της Τσέλσι για την ανακατασκευή του «Στάμφορντ Μπριτζ».

Οι «μπλε» σκοπεύουν να δημιουργήσουν ένα νέο γήπεδο στη θέση του υπάρχοντος, χωρητικότητας 60.000 θεατών, σε ένα πλάνο προϋπολογισμού 500 εκ. λιρών.

Το σχέδιο εγκρίθηκε τον Ιανουάριο από το τοπικό συμβούλιο, έπρεπε όμως να συμβεί το ίδιο και με το δήμαρχο της βρετανικής πρωτεύουσας.

Το νέο γήπεδο της Τσέλσι θα είναι «ένα κόσμημα στο αθλητικό στέμμα του Λονδίνου», υπογράμμισε ο Καν, που επισήμανε ότι ο αυξημένος αριθμός φιλάθλων θα έχει άνετη πρόσβαση με χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Η Τσέλσι υποδέχθηκε με ικανοποίηση την εξέλιξη, όμως όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της υπάρχουν κι άλλα βήματα που πρέπει να γίνουν έως ότου ξεκινήσουν τα έργα κατασκευής.

Τα σχέδια του νέου σταδίου φέρουν την υπογραφή των Ελβετών αρχιτεκτόνων Χέρτσογκ και Ντε Μόιρον, οι οποίοι έχουν σχεδιάσει, μεταξύ άλλων, την «Αλιάντς Αρένα» της Μπάγερν Μονάχου και τη «Φωλιά του Πουλιού», το Ολυμπιακό Στάδιο του Πεκίνου.

Το «Στάμφορντ Μπριτζ», που σήμερα έχει χωρητικότητα 41.600 θέσεων, αποτελεί ένα από τα παλαιότερα γήπεδα στην Αγγλία, καθώς κατασκευάστηκε το 1877 και χρησιμοποιείται ως έδρα της Τσέλσι από το 1905!