Skip to main content

Ο Ολυμπιακός χαμογέλασε στο θρίλερ του Βελιγραδίου

Παρότι πέταξε διαφορά 15 πόντων στον κάλαθο των αχρήστων, το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα έδειξε ψυχραιμία στα τελευταία δευτερόλεπτα και νίκησε την Μακάμπι Τελ Αβίβ με 79-74

Την τέταρτή του νίκη σε οκτώ αναμετρήσεις της Euroleague πανηγύρισε απόψε το βράδυ ο Ολυμπιακός, καθώς επιβλήθηκε επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Βελιγράδι με 79-74.

Οι ”ερυθρόλευκοι” είχαν το πάνω χέρι σε όλο το ματς, στα τελευταία λεπτά παραλίγο να κάνουν… χαρακίρι αλλά στις κρίσιμες στιγμές είχαν κρύο αίμα και πήραν το ροζ φύλλο αγώνα.

Στο πρώτο ημίχρονο η εμφάνιση του Ολυμπιακού άγγιξε το τέλειο. Δεκαπέντε ασίστ για μόλις πέντε λάθη, σημαντική ευστοχία από το τρίποντο(6/13), υπεροπλία στα ριμπάουντ(22 έναντι 16) και υπέροχη άμυνα.

Το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν καταιγιστικό, Γουόκαπ(7), Γκος(8), Σίκμα(8) και Πίτερς(11) τράβηξαν το μεγαλύτερο κουπί στο σκοράρισμα και το σκορ του ημιχρόνου ήταν 51-36 για τους ”ερυθρολεύκους”, μία διαφορά που είχε βάλει στέρεες βάσεις επικράτησης για την ελληνική ομάδα.

Μοναδικό μελανό σημείο η αποχώρηση με τραυματισμό του Γκος στα μέσα της δεύτερης περιόδου.

Οι τυπικά γηπεδούχοι έβγαλαν αντίδραση στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός έχασε και τον Πίτερς λόγω πέντε φάουλ και το ματς απέκτησε άλλο ενδιαφέρον με το 64-58 υπέρ της ελληνικής ομάδας στα πρώτα δευτερόλεπτα της τελευταίας περιόδου.

Οι Πειραιώτες ήταν άστοχοι, οι Ισραηλινοί σιγά σιγά ροκάνιζαν την διαφορά και όλα κρίθηκαν στο τελευταίο λεπτό, καθώς η Μακάμπι κατάφερε να μειώσει στο καλάθι(74-76) 26” πριν το τέλος. Στα 13” έγινε φάουλ στον Μπραζντέικις, ο Λιθουανός, έβαλε την πρώτη, έχασε την δεύτερη αλλά πήρε το επιθετικό ριμπάουντ. Στη συνέχεια ο Κάνααν έκανε 2/2 και ο Ολυμπιακός πήρε την νίκη με 79-74.

Πίτερς και Γουόκαπ με 13 πόντους αλλά και ο Φαλ με 10 ήταν οι κορυφαίοι των νικητών.

Τα δεκάλεπτα: 19-27, 36-51, 55-64, 74-79